חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:48 זריחה: 5:45 כ"ט בתמוז התשפ"ו, 14/7/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

לראות את התיקון
אהבת ישראל

מדורים נוספים
שיחת השבוע - כל המדורים ברצף גיליון 2057
לדבר בשבחה של ארץ ישראל
יש חדש
מתי מתו המרגלים?
ציצית
חוכמת הרב
הכנה לעתיד לבוא
לראות את התיקון
"לא לירות! יש לו ציצית"
רציתי לשאול
הפרשת חלה מעוגה
כי הם חיינו – גם בדיאליזה

תורת הבעש"ט שכאשר אדם רואה רע בזולתו, זו הוכחה שיש בו-עצמו משהו מאותו רע, מעוררת את השאלה: אולי באמת אין בו-עצמו מאותו רע, והראו לו זאת מן השמיים רק כדי שיתקן את הזולת?

התשובה היא, שאילו הייתה המטרה לתקן את הזולת בלבד, לא היה האדם רואה את עצם הרע של הזולת; הוא היה רואה שיש עניין הדורש תיקון, וההדגשה הייתה על התיקון. אם ראה את הרע, והתרגש מעצם הרע – זו הוכחה שהרע קיים במידה מסוימת גם בו-עצמו.

לאור זאת מסביר הרבי מליובאוויטש את סיפור התורה על התנהגותם של בני נח. חם, שהרע היה קיים בו-עצמו, נאמר בו (בראשית ט,כב) "וַיַּרְא... אֵת עֶרְוַת אָבִיו". מכיוון שהרע היה טמון בנפשו, ראה את הרע גם אצל אביו. לעומתו, שם ויפת, שהיו נקיים מהרע, ראו רק את הדבר הדורש תיקון, אבל את "עֶרְוַת אֲבִיהֶם לֹא רָאוּ" (שם כב).

ומכאן הוראה: יהודי צריך לראות רק את הטוב שאצל הזולת, ואם יש דבר הדורש תיקון – עליו לראות את הצד של התיקון בלבד, אבל לא את הרע עצמו, וקל וחומר שלא לספר זאת לאחרים, כפי שעשה חם. כשהולכים בדרך זו, זוכים להשראת השכינה, על-ידי אחדות ישראל ואהבת ישראל.


 

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)