חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:48 זריחה: 5:45 כ"ט בתמוז התשפ"ו, 14/7/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

גאולה נצחית בזכות הגלות
גאולהפדיה


מאת: מנחם ברוד
מדורים נוספים
שיחת השבוע - כל המדורים ברצף גיליון 2050
סיבות טובות לאופטימיות
יש חדש
אמירת תהילים כסוגיות סבוכות
ברית מילה
עלייה לתורה, עלייה מהדלות
גאולה נצחית בזכות הגלות
מה שנוא עליך?
הבריחה הביאה רפואה
רציתי לשאול
תשלום על ברית מילה
דרישת שלום מדור תש"ח

זָכָר. בעל 'אור החיים' מסביר את רמזי הגאולה הטמונים בתחילת הפרשה: כנסת ישראל נקראת 'אישה' בדברי הנביאים, "ועליה אומר הכתוב 'אִשָּׁה כִּי תַזְרִיעַ'. פירוש: הזרעת מצוות ומעשים טובים, על דרך אומרו (הושע י,יב) 'זִרְעוּ לָכֶם לִצְדָקָה'. 'וְיָלְדָה זָכָר'. פירוש: תהיה הולדתה זכר. פירוש: דע, כי בחינת הזכר היא בחינה עליונה מבחינת הנקבה, והתורה מייחסת בחינות העליונות בבחינת הזכר. והודיע הכתוב, כי אם כנסת ישראל 'תזריע', ודאי שתוליד הדרגות עליונות".

כלומר, יש כאן רמז שאם עם ישראל יעשה את המוטל עליו, ויעסוק בתורה ובזריעת מצוות – ודאי שתבוא הגאולה וייוולד ה'זכר', שהוא רמז לאור הקבוע והנצחי של הגאולה.

וממשיך ה'אור החיים': "והוא מאמרם רז"ל (סנהדרין צח; שמות רבה פרשה טו כאן) עוצם הפלגת הפלאות אשר יפליא ה' בביאת הגואל, אם ישראל יזכו על-ידי מעשיהם הכשרים. ויכוון להבדיל בין הגאולה המחוכה [=שאנו מצפים לה] לגאולה שעברה של מצרים, שהיו ישראל ערום ועריה. גם אמר הכתוב (דברים ד,לד) 'גּוֹי מִקֶּרֶב גּוֹי'. ואותה גאולה תכליתה לא עמד, כי נחרב הבית וגלו, והיה מה שהיה, ואין טובה זו בבחינת זכר.

"אבל הגאולה העתידה, לצד שעל כל פנים תהיה באמצעות זכות ישראל, לוּ יהיה שלא יהיו ראויים, אף-על-פי-כן, באמצעות אורך הגלות ועסק התורה, דכתיב (דברים לא,כא) 'לֹא תִשָּׁכַח מִפִּי זַרְעוֹ', על כל פנים תהיה הגאולה בבחינת זכר, ועמדה לנצח".


 

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)