חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:48 זריחה: 5:45 כ"ט בתמוז התשפ"ו, 14/7/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

כרטיס הכניסה ללב היהודי
חיים יהודיים


מאת: מנחם כהן
מדורים נוספים
שיחת השבוע - כל המדורים ברצף גיליון 2021
כן, אפשר לתקן ולהשתנות
יש חדש
מה עושים כשיש 'הסתר פנים'
יום הכיפורים
מה לך נרדם
'שמע ישראל' ביום הכיפורים
מפיצים באהבה
הזקן קיבל משימה אחרת
רציתי לשאול
תשובה על גניבה
כרטיס הכניסה ללב היהודי

הרב פנגר, מגדולי המרצים בישראל, מדבר על שנה של התעוררות בעם, על החסידות שמזריקה כוחות לנשמה היהודית, ועל הלקח שלמד מהתרנגול

תעודת זהות. הרב יצחק פַנגֶר, מגדולי המרצים ליהדות, זוכה לפופולריות רבה בעולם הרשתות. יליד הרצליה, התחרה בצעירותו בגלישת רוח והעפיל למקום גבוה. לימים התגלגל להודו ודווקא שם ביקש לחקור את היהדות. אחרי לימודים ממושכים בישיבה החל להרצות לקהלים מגוּונים.


"רוב החומר בהרצאות שלי לקוח מהחסידות". הרב פנגר

התעוררות. בימים אלה אני נע ונד ברחבי הארץ, מרצה לקהלים מכל חלקי העם, ועל אף כל הסערות שסביבנו – אני דווקא רואה התעוררות. מאז המתקפה בשמחת תורה יש גל התעוררות עצום. אנשים מתקרבים, מבקשים להיאחז במשהו שייתן להם כוח, תקווה, אמונה. רוב הציבור יודע לנתק בין החיבור הטבעי לבורא עולם לבין מתחים שמנסים לייצר סביבנו.

אימא. פעם פרסמו עליי כתבה, עם הוריי. שאלו את אימי אם הדת אינה מפרידה בינינו, היא ענתה משפט חכם: אם היה קשר טוב לפני כן – הרי החזרה בתשובה רק קירבה בינינו, ואם לא היה קשר טוב, הרי הדת היא רק תירוץ להתרחקות. מהמשפט הזה אני מסיק לקח חשוב מאוד לכולנו: לכל יהודי יש קשר נפלא עם הקב"ה, ועל כן סערה כזאת או אחרת לא תפגע בחיבור הזה. ואילו מי שמחפש מחלוקת ימצא תמיד תירוץ.

אלול. אני קם כל בוקר בשעה חמש, לומד את הדף היומי, מתפלל בנץ, ואז מתחיל סדר לימוד, מגיש תכנית רדיו, מעביר קורסים, צילומים, הרצאות, עד הלילה. עכשיו בחודש אלול הלו"ז מתארך, בגלל מעמדי הסליחות.

התנדבות. בכל שנה אני מקבל עליי יוזמה התנדבותית כלשהי. השנה הקדשתי את זמני ההתנדבות שלי להרצאות לפני נערות בסיכון. זמני ההתנדבות האלה ממלאים לי את הלב.

חיילים. יש בחיילים משהו שאין בשום קהל אחר. הם צעירים, נאלצים להתמודד עם מצבי לחץ, סכנה, מאמץ. מאבדים חברים, נפצעים בעצמם, חוֹוים דברים קשים. דווקא הם זקוקים יותר מכול לאמונה, לתקווה, לחיבור תמידי עם הבורא. אני רואה עד כמה הם בולעים בצמא כל מילה שנותנת חיזוק.


"יש בחיילים משהו שאין בשום קהל אחר". בהרצאה לחיילים

קיבוצניקים. ביקרתי לא מעט בריכוזי מפונים. דווקא שם פגשתי קיבוצניקים שהסתקרנו לשמוע מרצה דתי. ראיתי בבירור עד כמה האמונה עושה להם טוב על הלב ועל הנשמה.

חסידות. אני חי את החסידות. לדעתי, כל הדור שלנו צריך וחייב חסידות. העומק של החסידות חיוני לנשמה היהודית. רוב החומר בהרצאות שלי לקוח מהחסידות. הבעש"ט ותלמידיו הנחילו לעם דברים נפלאים כל-כך, הקשורים לעבודת ה' ולהתמודדות היום-יומית.

שמחה. אחד החידושים של החסידות הוא עבודת השמחה. קחו למשל את הימים הנוראים. יש שממש מפחדים ואומרים "תעיר אותי בשמחת תורה, אין לי יכולת להתמודד עם אימת הימים האלה". הם נלחצים, מרגישים שנפלו יותר מדי במהלך השנה. פתאום עבודת השמחה של החסידות מחדשת לך שה' אוהב אותך, שכל יהודי חשוב. חידושי החסידות הם כרטיס הכניסה ללב של כל יהודי.

משמעות. בדורנו ההתמודדות המרכזית היא 'חיפוש משמעות'. פיתויים היו ותמיד יהיו, אבל האתגר הגדול הוא למצוא משמעות בחיים. אם לכל אחד ואחת תהיה משמעות בחייהם, תהיה תשובה ל'למה', כבר נסתדר עם ה'איך'.

אור. כשחזרתי בתשובה, לא הבנתי את הברכה 'הנותן לשכווי בינה' – מה המיוחד בתרנגול דווקא? אז הראו לי את דברי המהר"ל, שהתרנגול קורא בלילה בדיוק כשהוא רואה אור קטן. זו התבונה, לראות את האור גם כשעדיין חשוך מסביב!


 

   
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)