חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:48 זריחה: 5:46 כ"ט בתמוז התשפ"ו, 14/7/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

רציתי לשאול

מדורים נוספים
שיחת השבוע 1928 - כל המדורים ברצף
הסבל והנחישות לקום ולפרוח
חדש על המדף
לא חסר? זה החיסרון!
ניצול הזמן
הסרת הדינים
אנחנו בתוך חלום
התחרות שהציתה אש טראגית
רציתי לשאול
כבוד ספרי קודש
"הייתי חוזר היום לגוש קטיף"

עם הרב זלמן רודרמן

סופר ואיש חינוך

עד כמה חשוב שילדים יקראו ספרים ואיך מעודדים אותם לכך?

ספרי קריאה הם אמצעי יעיל מאוד להקניית ידע, רעיונות וערכים לקוראים הצעירים, בדרך שאינה נתפסת בעיניהם כסוג של כפייה והטפה, ולכן היא גם מנטרלת אצלם מראש 'תגובות נגד'. סיפור ערכי, הכתוב בצורה מרגשת וסוחפת, גורם באופן טבעי לילד להזדהות עם 'הטובים' ולהסתייג מ'הרעים'.

נוסף על כך, קריאת ספרים מקנה הרבה מאוד מיומנויות, שפיתוחן חשוב במיוחד בגילֵי הילדות והנעורים. בין השאר מדובר בהבנת הנקרא, בכושר ריכוז והתמדה, ביכולת להתבונן פנימה אל הנפש ואל עולם הרגשות, בטכניקות של ביטוי והעברת מסרים, בעושר מילולי ועוד.

הדבר חיוני במיוחד בדור המסכים. הצפייה במסכים מנוונת את רוב היכולות הנ"ל, ולא לחינם יותר ויותר בני-אדם, בעולם כולו, מונעים מילדיהם – או לפחות מגבילים את משך הזמן שבו הם מתירים להם – לצפות במסכים.

איך מעודדים לקריאה, במיוחד בזמננו? זו באמת שאלה טובה. שלב ראשון, להגביל את זמן הצפייה במסכים, ובכך להביא את הילד למצב של שעמום. שממש יזעק: "משעמם לי!".

בשלב הבא מומלץ לקחת את הילד לחנות ספרים, שיבחר לעצמו ספר לקריאה.

עוד אפשרות – להיכנס עם הילד לספרייה ציבורית, כדי שיתרשם מהמקום וינשום את האווירה המיוחדת השורה בו. שיראה את רבבות הכותרים ואת הקוראים היושבים בפינותיהם, מרותקים בדממה לספרים שבידיהם. זה בהחלט יכול להרשים אותו ולפתוח לו את התיאבון.

הניסיון מוכיח שגם ילדים שאינם אוהבים לקרוא, ברגע שהם מתחילים ספר, הם נשאבים לתוכו ואין הם רוצים לעזוב אותו. צריך רק לתת להם הזדמנות להתחיל.


 

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)