חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:09 זריחה: 6:14 ט"ו באלול התשפ"ו, 28/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

שתי נקודות מבט
אהבת ישראל

מדורים נוספים
שיחת השבוע - כל המדורים ברצף גיליון 2065
אהבת אדם ושנאת האח
יש חדש
העלייה עוברת דרך הצימאון
גבהות לב
הרב שותה ורוקד עם סנדלר
בסוף ודאי תשמעון
שתי נקודות מבט
ישועת ה' כהרף עין
רציתי לשאול
ברכת המזון בדרכים
טל לברכה: הסגולה של הרופא

שתי התבוננויות מביאות את האדם לידי אהבת ישראל: א) היותו של היהודי השני 'חלק א-לוה ממעל ממש', בנו-יחידו של מלך מלכי המלכים הקב"ה. ב) ההכרה שיש ליהודי השני מעלות ייחודיות שאין בו, ולכן לא יוכל להגיע לשלמותו בלי היהודי השני.

הרבי מסביר (לקוטי שיחות כרך כג, עמ' 56) שבכל אחת ואחת מההתבוננויות יש מעלה שאין בחברתה: המעלה בנקודת המבט הראשונה היא, שהאחדות נובעת מכך שבני ישראל הם מלכתחילה מציאות אחת, שאין בה הבדלים בין יהודי ליהודי, וכולם "בנים אתם לה' אלוקיכם". לעומת זה, בהתבוננות השנייה נשאר כל אחד ואחד במציאותו הפרטית ובגדריו האישיים, אלא שהוא מבין כי בלי הזולת אין הוא יכול להגיע לשלמותו.

ואולם כאשר האחדות נובעת מהנקודה המשותפת שבכל בני ישראל, אין היא מגיעה לפרטים שבהם קיימים ההבדלים שבין איש לרעהו. זו המעלה בנקודת המבט השנייה, שבה מרגיש יהודי את מעלתו של חברו גם מצד תכונותיו האישיות הפרטיות, שגם כאן יש ביהודי השני מעלות ייחודיות לו.

תכלית הכוונה היא להגיע להתכללות שתי המעלות – שגם כשיהודי מכיר במעלותיו הפרטיות של היהודי השני, הוא חש שהוא והיהודי השני מציאות אחת הם.


 

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)