חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:09 זריחה: 6:14 ט"ו באלול התשפ"ו, 28/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

צלילי אמונה מלבנון למנהטן
חיים יהודים


מאת: מנחם כהן
מדורים נוספים
שיחת השבוע 1994 - כל המדורים ברצף
רוח חדשה ניתנת בנו
יש חדש
קודם סילוק הספקות ואז פרה
תרומת המשכן
מה מבעיר את ההתלהבות
ציפייה לפרה העשירית
מפיצים באהבה
החתונות שהצילו ארבע נפשות
רציתי לשאול
קריאת פרשת 'פרה'
צלילי אמונה מלבנון למנהטן

משדה הקרב הלבנוני ועד מעמד אדיר בטיימס סקוור, מול חמשת-אלפים בני נוער. נעם בוסקילה הופך את שיריו למגדלור של אמונה, וכובש את יהדות התפוצות

תעודת זהות. נעם בוסקילה, בן 43, נולד בבת-ים במשפחה דתית. כיום תושב צפת, נשוי ואב לשישה. מנחה אירועי בר-מצווה. בשמחת תורה אשתקד, לאחר הטבח הנורא, גויס לגבול הצפון ושירת בחטיבת הצנחנים הצפונית. בחודשים האחרונים נעשה דמות מוזיקלית בולטת באירועי התפוצות.


בוסקילה בטיימס סקוור (צילום: Sadya Liberow )

חיוך. במלחמת לבנון השנייה שימחתי תושבים בצפת שישבו במקלטים. עברתי ממקום למקום עם הגיטרה, ונתתי לאנשים כוח לשיר ולחייך. משם התחיל מיזם שבו אני מלווה משפחות בציבור הכללי בבר-מצווה, בבתי הכנסת העתיקים בצפת.

שמחת תורה. כשהתחלנו לקבל את הדיווחים הראשונים על הטבח, חיבקתי חזק את הילדים וידעתי שאני חייב ללכת. מייד בסוף ההקפות בבית הכנסת, קיבלתי צו 8, ויצאתי לשרת בצפון המתוח. במקביל נודע לי שבן-דודי נרצח באתר הנובה, דבר שכמובן העצים אצלי עוד יותר את הכאב.

בחזית. ראיתי את החששות והמתח בעיני החברים ביחידה. אחרי החג הבאתי גיטרה והתחלתי לשיר להם, בין השיחים. הרגשתי שזו הזדמנות להמשיך את השליחות שלי, לתת משהו מעבר לנשק – משהו שירים את הרוח של כולם סביבי.

במטע אבוקדו. באחד מימי הלחימה הראשונים המפקד שלי סיפר שבנו אמור לחגוג עכשיו בר-מצווה. אמרתי לו: תביא אותו ואת אשתך ונחגוג איתם. אשתו נעתרה להצעה. היא באה עם חתן בר-המצווה, למטע אבוקדו, סמוך לגבול לבנון. 400 צנחנים חגגו איתם בהתלהבות. כשהחתן הניח תפילין, הוא הזכיר לכולנו את מהות הסיפור היהודי שלנו.

פופולריות. הסרטון מחגיגת בר-המצווה 'התפוצץ' ממש ברשת, זכה למיליוני צפיות ונגע בלבבות בכל העולם. הוא הוכיח עד כמה אנחנו מוסיפים להיות יהודים, גם במקום החשוך ביותר וברגעים הנוראים ביותר, ולא מוותרים על שמחה יהודית.

שירי שבת. אחרי ההתעניינות הגדולה התחלנו עם החברים ביחידה להעלות סרטונים של שירי שבת (שצולמו ביום חול, כמובן). ישבנו בין משימות, מוקפים צלילי פיצוצים, ושרנו כאילו אנחנו בבית סביב השולחן. השירים האלה הגיעו לקהלים אדירים. אנשים כתבו לי שהתחילו להתפלל בזכותם, התחילו להדליק נרות, התחילו לשמור שבת.

גלובלי. פתאום התחילו להגיע הזמנות מקהילות בעולם. הופעתי ב-60 מקומות – מהאי ארובה ועד ס' פאולו. כך זכיתי להביא את האור להמונים בכל העולם.

תניא. בשנים האחרונות אני זוכה ללמוד בכל יום תניא עם איש החינוך הרב יוסף-יצחק חיטריק. החסידות משנה ממש את כל המבט על החיים. בכל פעם שאני בניו-יורק אני הולך להתפלל בציון הקדוש של הרבי מליובאוויטש ולבקש ברכה. אינני חב"דניק, אבל מרגיש שהרבי איתי תמיד.

טיימס סקוור. לפני כמה שבועות עמדתי בטיימס סקוור מול 5000 בני נוער מ-54 מדינות, במסגרת שבתון יהודי ענק של תנועת הנוער העולמית של חב"ד. ערכנו שם מעמד הבדלה עוצמתי. זה היה מעמד כביר של קידוש השם, שזיקק את הפעילות הנפלאה של השלוחים עם רבבות בני הנוער בכל העולם.

עם ישראל חי. שרנו עם הנוער 'עם ישראל חי', ורצו לי בראש כל-כך הרבה רגעים. חשבתי על הילדים שלי בצפת, על החברים ביחידה, על יהודי העולם שפגשתי בשנה האחרונה, והבנתי שזו תפילה חיה שמחברת אותנו.

נשים צדקניות. בחנוכה האחרון סיימתי סבב שלישי, אחרי יותר מ-200 ימי לחימה. השליחות הזאת לא הייתה יכולה לצאת אל הפועל בלי הנשים הצדקניות שלנו, הגיבורות האמיתיות, שנושאות עליהן את הבית, מתוך התמסרות לאתגרי העם.

אחדות. במלחמה הבנתי דבר אחד, שאותו אני מקפיד להעביר בכל הופעה ובכל ביקור בעולם: לעולם לא ינצחו אותנו אם נהיה יחד!


 

   
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)