חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:48 זריחה: 5:45 כ"ט בתמוז התשפ"ו, 14/7/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

הבאת חיים כמענה לנטילת חיים
חיים יהודים


מאת: מנחם כהן
מדורים נוספים
שיחת השבוע 1985 - כל המדורים ברצף
קרבנם לא היה לשווא
יש חדש
ה'משה' שבנפש מאיר את העולם
ירידת ישראל למצרים
הזדמנות לקיים
כל יהודי ייגאל
מבצע? זהירות, אבק ריבית!
הראש עלה בגורל
רציתי לשאול
אפשר לשנות את השם?
הבאת חיים כמענה לנטילת חיים

כעשר שנים הד"ר יונתן שוסהיים מייעץ לזוגות בהבאת חיים לעולם ופעיל באגודת 'אפרת'. בעקבות טלטלה כואבת שפקדה את המשפחה הוקמה מרפאה להבאת חיים חדשים

תעודת זהות. הד"ר יונתן שוסהיים (46), מומחה בפוריות, מיילדות וגינקולוגיה. בנו של הד"ר אלי שוסהיים ע"ה, יו"ר אגודת 'אפרת', המסייעת בהבאת ילדים לעולם. משמש ראש המחלקה הרפואית באגודה. יליד ירושלים וכיום תושב עפרה.


בדרכו של האב. הד"ר יונתן שוסהיים במרפאה, על רקע תמונת אביו

אבא. את האגודה שניהל אבא הכרנו מגיל קטן מאוד. כל הבית שלנו גויס לפעילות זו, ובמיוחד לקראת שבת שמות, שבה מסופר על המיילדות העבריות. סייענו לאבא בהדבקת בולים, בסגירת מעטפות, ברשימת כתובות, ובכל דבר שיכולנו. כשבגרנו, הצטרפנו לאבא להרצאות ברחבי הארץ. כיום, כל אחד מהאחים זוכה להמשיך ולסייע – אחד בתחום המחשוב והתכנות, שני בתחום המשפטי, ואני בתחום הרפואי. גיסנו, ר' חגי גולדשמיט, שהיה יד ימינו של אבא בחייו, זוכה לנהל את האגודה ביד רמה.

רפואה. גדלנו בבית שעולם הרפואה היה מאוד נוכח בו. כל אחיי התנדבו במד"א בצעירותם. אני למדתי רפואה ובחרתי להתמחות בתחום המאפשר לי להעניק ייעוץ רפואי במצבים סבוכים, שבהם מתעוררות שאלות על הבאת הילד לעולם.

דילמות. ההתמחות הרפואית שלי מביאה אליי זוגות רבים להתייעצות. כשצריך לחבר אותם לסמכות רבנית שתסייע בקבלת החלטות, אני עושה זאת. הדעה הבסיסית שלנו, גם במקרים של גיל מבוגר, אומרת, שאם אין סיבה חד-משמעית – לעולם אין לומר 'לא' לרצון להביא חיים חדשים לעולם. אבא תמיד אמר שההחלטה בסופו של דבר נתונה בידי ההורים. הוא רק מניח לפניהם את הדברים כמות שהם.

ילודה. בעת האחרונה פורסם שמספר אזרחי הארץ עומד על עשרה מיליון. זה כמובן 'טוב מאוד', אבל צריך שיהיה 'עוד יותר טוב'... את אגודת 'אפרת' הקים ניצול השואה הרשל פיגנבוים, בשאיפה לשקם את עם ישראל אחרי השואה, על-ידי עידוד הילודה היהודית. אנחנו צריכים לעשות הכול שעם ישראל יגדל.

משפחה. גם תקופת הקורונה וגם המלחמה גרמו לאנשים להעריך יותר את המשפחתיות. אנשים כיום צמאים ליותר חיי משפחה, והדבר בהחלט בא לידי ביטוי ברצון להביא חיים חדשים לעולם.

מלחמה. כשהתחילה המלחמה, היה חשש שאולי זה יביא לירידה בילודה, אבל המציאות הוכיחה שההפך קרה: חדרי הלידה, בכל הארץ, עמוסים לעייפה ברוך השם. זה מבטא את רצון החיים שלנו. דווקא בעיתות צרה העם היהודי בוחר בחיים.

הכאב. לפני חמישה חודשים עברנו טלטלה עזה בבית. בתי הייתה אמורה להתחתן מייד אחרי החגים השנה, ואולם החתן שלה, יהונתן דויטש הי"ד – שלחם בכל גזרות המלחמה, בצפון ובדרום, ובכלל זה ביום הטבח בשמחת תורה – נרצח בפיגוע ירי בבקעת הירדן. האירוע שבר אותנו. מה שנותן לי כוחות לקום בבוקר, היא ההכרה שאני עוסק בהצלת חיים. המרצחים נטלו מאיתנו חיים – ואנחנו עסוקים בהבאת חיים.

יד לחיים. בתוך הפעולות להנצחתו של יהונתן פתחנו מרפאה בירושלים בתחום הפריון, שזו מומחיות-העל שלי. המרפאה מסייעת לזוגות להגשים את חלומם. יהונתן לא זכה להביא חיים לעולם, ואנחנו מביאים בשמו חיים, להנצחתו.

הזמנה לברית. כל זוג שטרם זכה לחבוק פרי בטן הוא סיפור מיוחד לעצמו. בסייעתא דשמיא אנחנו זוכים לראות פירות במקרים רבים. אנחנו רק השליחים של הקב"ה. רבים מזמינים אותנו לברית, ובכל פעם זה מרגש ומשמח מחדש.

אושר. הבאת חיים לעולם זו הבאת שמחה ואושר. תקופת ההמתנה ללידה נהפכה בשנים האחרונות לתקופה של לחץ וחשש. זה לא אמור להיות כך. זו צריכה להיות תקופה של שמחה ואושר, לקראת הכנסת אור וחיים לביתכם.


חיים לעולם. הד"ר שוסהיים עם תינוק שנולד בעקבות פעילותו הרפואית


 

   
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)