בתי חב"ד ברחבי הארץ משלימים בימים אלו את ההכנות האחרונות לקראת מאות התוועדויות וכינוסים שיערכו בשבוע הבא לרגל חג הגאולה י"ט-כ' כסלו - יום שחרורו ממאסר של רבי שניאור-זלמן מלאדי, מייסד חסידות חב"ד, ובעל ה'תניא' והשולחן-ערוך ממאסרו ברוסיה לפני 208 שנים, בשנת תקנ"ט (1798).
באחת מאיגרותיו של כ"ק אדמו"ר הרש"ב (רבי שלום-דובער) מליובאוויטש, הוא מכנה את י"ט בכסלו 'ראש-השנה לחסידות'. שכן, כשם שבראש-השנה ניתנת החיות לכל השנה, כך בי"ט בכסלו נפתחים במרום אוצרות השפע והברכה של פנימיות התורה, וכל אחד ואחד מישראל יכול לשאוב כוחות חדשים ללימוד החסידות ולהליכה בדרכיה.
בהתוועדויות צפויים להשתתף אלפי יהודים המבקשים להתבשם מתורת החסידות, להתוועד ולהתחזק בלימוד תורת החסידות.
צעירי חב"ד הוציאו-לאור מהדורה חדשה של החוברת המהודרת "לגלות את האור הפנימי", והיא תופץ בעשרות אלפי עותקים בהתוועדויות חג הגאולה. החוברת, בת 32 העמודים, נערכה על-ידי דובר חב"ד הרב מנחם ברוד, והיא מודפסת כולה בצבע, על נייר כרומו. יש בה חומר עשיר ומרתק על החג ומשמעותו, וכן על מהותה של החסידות ותורת הרבי.
החוברת עוסקת בפרשת המאסר והגאולה של אדמו"ר הזקן נ"ע, תיק החקירה שנחשף אחרי 200 שנה, תולדות חייו, חיבורו המרכזי - התניא, ספר היסוד של חסידות חב"ד, ומהותה של החסידות בכלל ותורתו של הרבי במיוחד. החוברת משופעת בסיפורים ובאמרות חסידיות, המעניקים לה ניחוח חסידי מיוחד. החוברת הופקה על-פי בקשת מנהלי בתי-חב"ד ומארגני התוועדויות חג-הגאולה, שמעוניינים להשאיר למשתתפי ההתוועדויות מזכרת מרשימה ומכובדת.
י"ט כסלו עם בני הישיבות
בארגון 'תורת חב"ד לבני-הישיבות' הפועל במסגרת צעירי-חב"ד ישחזרו גם השנה את ההצלחה משנים עברו, והתוועדות גדולה בהשתתפות כאלף נערים מישיבות תיכוניות תתקיים בהיכל ישיבת 'תומכי-תמימים' המרכזית בכפר-חב"ד. לפני ההתוועדות המרכזית, ישתתפו אלף בני-הישיבות בשיעורי חסידות שיימסרו בכיתות הישיבה על-ידי טובי המשפיעים והרבנים בחב"ד. ה'חוזר' של הרבי מליובאוויטש הרב יואל כהן צפוי להגיע לישראל ולהתוועד במספר ישיבות הסדר, וכן בהתוועדות מרכזית בירושלים לרגל "חג הגאולה".
 שער החוברת
|