תושבי אשקלון חשו הערב (שלישי) את התגשמות החלומות השחורים - כי רקטות הקסאם של המחבלים בעזה עלולים לנחות גם בלב העיר. הערב נחתה רקטת קסאם במתחם קריית החינוך שבו בתי ספר רבים. כוחות משטרה רבים הוזעקו למקום. למרבה הנס, לא דווח על נפגעים למרות שהורים ותלמידים רבים היו באותה שעה במקום.
השליח הראשי ומנהל בתי ומוסדות חב"ד באשקלון, הרב מנחם-מענדל ליברמן סיפר כי בתי חב"ד בעיר פועלים לעידוד תושבי העיר והגברת חוסנם הרוחני. בתי חב"ד פתחו במבצע בדיקת מזוזות בבתי התושבים בשכונת אפרידר בה נפלה רקטת הקסאם.
בית חב"ד יפיץ עלונים בתיבות הדואר ובבתי התושבים על חשיבות בדיקת והחלפת מזוזות כשמירה והצלה לתושבי השכונה. התושבים יוזמנו להגיע לבית חב"ד, לבדוק ובמידת הצורך אף לרכוש מזוזות כשרות ומהודרות. את המבצע ירכז הרב אורי כהן משלוחי חב"ד בעיר. "חסידי חב"ד בעיר יתגייסו לסייע במבצע על מנת להגיע לכל בית ובית בשכונה שנפגעה", אומר הרב ליברמן.
התורה מייחסת למזוזה סגולה של שמירה והגנה על בני-הבית. הרבי מליובאווויטש הורה שכאשר קורה דבר לא-טוב במשפחה, יש למהר ולבדוק את כשרות המזוזות, כדי שיהיו כשרות ויבטיחו את מלוא ההגנה. מזוזה כשרה אינה נותנת תעודת ביטוח, אבל יש בה מימד נוסף של שמירה והגנה.
מאז תכנית ה'התנתקות': מטר קאסמים
במשטרה מעריכים כי הרקטה צויידה בכמה מנועים וכך הצליחה להרחיק עמוק אל תוך אשקלון. ככל הנראה הרקטה נורתה מצפון הרצועה, מאזור היישוב 'דוגית' בעבר, שהפך, מאז גירשה ממנו ממשלת ישראל את המתיישבים היהודים והחריבה את היישוב, למוקד ירי רקטות קסאם. מזה שבוע ימים ניצבים ערוכים כוחות גדולים של צה"ל להיכנס לצפון רצועת עזה על מנת לפעול הגד פעילות הטרור הרצחנית מאזור זה, אך כה ממשלת ישראל מעכבת את המבצע הצבאי.
בצה"ל זיהו בחודשים האחרונים, מאז תכנית ההתנקות, נסיונות הולכים וגוברים של ארגוני הטרור להרחיב את טווח הקסאם, בין אם בשכלול הרקטה הקיימת או בשימוש ברקטות אחרות כגון "גראד", בעלת טווח של כ-20 קילומטרים. נפילת הקסאם באשקלון עשויה להביא את צה"ל להרחיב את הפעילות בצפון רצועת עזה בצורה מיידית ומשמעותית כבר בשעות הקרובות.
ביום שישי האחרון אותר נפל של רקטת קסאם בשטח פתוח סמוך לבית העלמין של אשקלון, לא רחוק מבתי התושבים. ככל הנראה, הקסאם נורה יממה קודם לכן כחלק ממטח הרקטות מרצועת עזה. כבר ביום חמישי דיווחו תושבי שכונת גבעת ציון כי רקטה נחתה סמוך לבתיהם. |