חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:24 זריחה: 6:06 ב' באלול התשפ"ו, 15/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
מיהוד ליהודיה: מאות בשבתון של חב"ד ב'כינר'

למעלה ממאה מתושבי יהוד וקרית הסביונים השתתפו בשבת האחרונה (פרשת במדבר) בשבת עם חב"ד שקיים בית חב"ד ביהוד בהנהלת השליח הרב שמעון וינר במלון הנופש כינר קלאסיק (שליד צומת יהודיה). בליל שבת, ביקרו האורחים במירון והתפללו על ציונו של רבי שמעון בר יוחאי ומשם המשיכו למלון. במהלך השבת נהנו מהרצאות ושיעורים עם המרצה החב"די הרב יחזקאל סופר, ולאחר תפילת מנחה התקיימה סעודה שלישית שהוקדשה לכינוס אחדות (בשבת שלפני חג השבועות) שנערכה בהתאם ל"בקשתו הנפשית" של הרבי מליובאוויטש.

ב' בסיון התשס"ו 11:15 (29/05/06) 

למעלה ממאה מתושבי יהוד וקרית הסביונים השתתפו בשבת האחרונה (פרשת במדבר) בשבת עם חב"ד שקיים בית חב"ד ביהוד בראשות השליח הרב שמעון וינר במלון הנופש כינר קלאסיק (שליד צומת יהודיה). ביום שישי, ביקרו האורחים במירון והתפללו על ציונו של רבי שמעון בר יוחאי ומשם המשיכו למלון. 

במהלך השבת נהנו מהרצאות ושיעורים עם המרצה החב"די הרב יחזקאל סופר, ולאחר תפילת מנחה התקיימה סעודה שלישית שהוקדשה לכינוס אחדות (בשבת שלפני חג השבועות) שנערכה בהתאם ל"בקשתו הנפשית" של הרבי מליובאוויטש.

בזמן קבלת שבת התקיימה לנשים הרצאה מיוחדת על כוחו של דולר של הרבי מאת הגב' הני לורבר מכפר חב"ד, ולאחר סעודת השבת נערכה התוועדות עם אורח השבת הרב יחזקאל סופר.

בדבריו עמד הרב סופר על התהליך המתמשך מיציאת מצרים ועד מתן תורה ובא לידי ביטוי בפסוק משיר השירים 'משכני אחריך נרוצה הביאני המלך חדריו'. בהמשך אף נגע הרב סופר בפרשת השבוע בהסבירו את רעיון ספירתם של ישראל בכך ש'דבר שבמנין לא בטל'.

בבוקר, לפני תפילת שחרית הרצה לפני המשתתפים הרב שמואל וולף משלוחי חב"ד ביהוד, שהסביר את פשר העובדה שהמילה אנכי ה' אלוקיך כתובה בלשון מצרי ולא בלשון הקודש. במהלך סעודת השבת נשא הרב שניאור ירס השליח לקרית ביאליסטוק ביהוד דברי תורה, ולאחר סעודת השבת נשא הרב סופר הרצאה מאלפת על 'מתן תורה והחללית'.

במהלך ההרצאה הסביר הרב סופר את ההבדל בין הדת היהודית לבין שאר הדתות שהללו הם מסתוריות ואילו היהדות ניתנה לעיני מליוני איש. לאחר מנוחת צהריים נשא הרב סופר הרצאה מיוחדת על הויכוח בין משה והמלאכים לפני קבלת התורה. במהלך ההרצאה הסביר הרב סופר שהויכוח ביניהם היה על פנימיות התורה ועל על חלק הנגלה.

לאחר תפילת מנחה התקיימה סעודה שלישית שהוקדשה לכינוס אחדות כבקשתו הנפשית של הרבי מליובאוויטש, ולאחר השבת הגדושה בחוויות לגוף ולנפש שבו היהודיים ליהוד שמחים וטובי לב כשבפיהם בקשה אחת: אנא הרבו בארגון שבתות נפלאות שכאלו.

את ארגון השבת מול בית המלון הפיק על הצד הטוב ביותר הרב יצחק כהן מכפר חב"ד, שאף עמד לימין השלוחים בניהול התוכנית והיה להם לעזר רב.



חדר האוכל במלון דקות לפני כניסת השבת


'הבדלה' במוצאי-שבת עם הרב יחזקאל סופר והרב שמואל וולף


שלושה ממשתתפי השבת עם צאת השבת


 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)