(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר |
 |
|
 |
| דף הבית > חדשות |  | | נשיא עצרת האו"ם לומד על חב"ד |
|  | נשיא העצרת הכללית של האו"ם, מר יאן אליאסון, ערך השבוע ערך ביקור בביתו בהשתתפות שליח חב"ד בוושינגטון - הרב לוי שם-טוב, רבנים ופעילים יהודיים. הרב שם-טוב התכבד ללמוד עם הנוכחים דברי תורה על פרשת השבוע מתורתו של הרבי מליובאוויטש. נשיא עצרת האו"ם התייחס ליובל ה-60 של הכינוס הראשון של ארגון האומות המאוחדות והרב שם-טוב גילה למשתתפים את משמעות המספר 60 ביהדות.
 מאת: אתר COL י"ד בטבת התשס"ו 20:20 (14/01/06) |  | 
נשיא העצרת הכללית של האו"ם, מר יאן אליאסון, אזרח שוודיה המקורב לתנועת חב"ד, ערך בשבוע שעבר ביקור בביתו שבניו-יורק, פגישה עם רבנים, עסקנים ופעילים יהודיים ובהם שליח חב"ד בוושינגטון (בירת ארה"ב), הרב לוי שם-טוב, המיודד עם אליאסון. הרב שם-טוב התכבד ללמד את הנוכחים דברי תורה וחסידות שאמר הרבי מליובאוויטש על פרשת השבוע. הרב שם-טוב הסביר את דרשת הרבי על השאלה - מדוע יעקב אבינו, טרם פטירתו, בירך את בניו כל אחד לחוד, אך בה בעת התייחס לכל הברכות כאל אחת משותפת? תשובה אפשרית: שני אנשים נכנסים לחדר, לכל אחד מטבע של פני, הם מחליפים מטבעות ויוצאים - כל אחד נכנס עם פני ויוצא עם פני. הנה שני אנשים נכנסים לחדר כל אחד עם רעיון, הם מחליפים דעות ויוצאים - כל אחד נכנס עם רעיון אחד ויצא עם שניים. כך רצה יעקב שינהגו בניו בברכתו לכל אחד.
הנמשל היה: אם יבואו המדינות החברות באו"ם בידיים נקיות ובראש פתוח, כל אחת ומסורתה, כל אחת ותרומתה, יהיה כל העולם עשיר יותר, נעים יותר. המשתתפים התרשמו. אליאסון פועל נמרצות לחיזוק עמדת ישראל באו"ם. לפני כניסתו לתפקיד הרם, באלול לפני שנה, הרב שם-טוב ארגן עבורו מפגש ראשוני עם ראשי ארגונים יהודיים. אליאסון הזכיר שהשבוע מציינים 60 שנה לכינוסו הראשון של האו"ם. הרב שם-טוב ציין כי "60 סימן לזיקנה, זיקנה סימן לחוכמה". והנוכחים קיוו שאכן האו"ם תשכיל לבצע את הרפורמות ההכרחיות כדי לאזן את העמדות הפרו-ערביות שנשמעות תדירות בין כותלי האומות המאוחדות. |
|
|  |  | |
|
|
|
 |