ידיהם של שלוחי הרבי מליובאוויטש, מנהלי סניפי בתי חב"ד בארץ, עמוסות עבודה בימים אלה. עוד לא הספיקו לחתום את הפעילות המרשימה עם ילדי ישראל בל"ג בעומר, וכבר החלו בפרסום נרחב של קמפיין שמיעת 'עשרת הדיברות' בחג השבועות. בה בעת החל הרישום לקייטנות בתי חב"ד שיפתחו בעוד פחות מחודש.
"אנו עסוקים כל היום בפעילות עצמה ואין לנו זמן לדאוג להשגת המימון" אומר לנו מנהל בית חב"ד שמבקש לא לציין את שמו כדי לא להצטייר כ"בכיין". כאלה הם שלוחי הרבי; מוסרים את עצמם למן הכלל אך מתביישים לבקש.
פועלם המתעצם של סניפי בתי חב"ד נותן את אותותיו בכל רחבי הארץ והוא אף חוצה יבשות. תורמים מהארץ ומהעולם התגייסו לאחרונה לסייע לצעירי אגודת חב"ד, הגוף האחראי על סניפי בתי חב"ד בארץ, לסייע לשלוחי הרבי, העומדים בראשי בתי חב"ד בארץ, להקל מעצמם מעט את הנטל הכספי הרובץ על שכמם.
בתי חב"ד פועלים בכל ימות השנה במגוון פעולות מעזרה סוציאלית, תמיכה בנפגעי הטרור, עידוד חיילי צה"ל, הקמת ואחזקת מאות אלפי שיעורים וקיומם של קייטנות, מועדונים ועוד שורה של מפעלי יהדות ומוסדות חינוך סדירים – גני ילדים, פעוטונים, בתי ספר, מכון בר מצווה, ועוד ועוד.
לקראת חג השבועות נתבשרה הנהלת צעירי אגודת חב"ד על מענק מכובד של 300,000 ₪ מטעם קרן 'עזרת מנחם' עבור בתי חב"ד. מרכז צעירי חב"ד מיהר לעדכן את הקרן במצבם של בתי חב"ד והיקף פעילותם, ועל יסוד נתונים אלה קבעה הנהלת הקרן את היקף התמיכה לסניפים. בר"ח סיון העבירה הקרן לצעירי אגודת חב"ד את המענקים עבור הסניפים, כמתנת-חג השבועות. אגף הסניפים בצעירי אגודת חב"ד הזמין את השלוחים לבוא ולקבל את המענק עוד לפני החג.

שלוחי הרבי - מנהלי בתי חב"ד בישראל
|