חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:41 זריחה: 5:53 י"ג באב התשפ"ו, 27/7/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
סוכה, לולב ושמחת-חג לאזרח ולחייל

שמחת החג ומצוותיו מגיעים בשעות אלו למאות אלפי אזרחים וחיילים במאות ערים ועיירות מקריית שמונה שבצפון ועד אילת שבדרום באמצעות בתי חב"ד הפועלים ברחבי הארץ ● חסידי חב"ד מזכים את הציבור הרחב במצוות נטילת ארבעת המינים וישיבה בסוכה ● יו"ר צעירי-אגודת-חב"ד הרב יוסף-יצחק אהרונוב מציין כי במקביל לפעילות העניפה בקרב יחידות צה"ל, נערכת פעילות מקיפה בכל מרכזי הערים בארץ

י"ד בתשרי התשע"ג (30/09/12) 
עם תחילת ימי חול-המועד, החלה הפעילות הארצית רחבת ההיקף של מרכז צעירי חב"ד ובתי חב"ד בארץ לזיכוי הציבור הרחב במצוות נטילת ארבעת המינים וישיבה בסוכה. האטרציה הגדולה השנה היא הפעלת משאיות-סוכות ניידות עליהם הורכבו מבעוד מועד סוכות כשרות. המשאיות נעות במרכזי הערים בידראל, ומזכות את העוברים והשבים במצוות לולב.

חוליות של צעירי חב"ד מתפרסים בבסיסי צה"ל, מגבול הצפון ועד גבול הדרום לכל אורכו, ומביאים את שמחת החג ומצוותיו אל החיילים. הסוכות חורשים את הארץ לאורכה ולרוחבה. במעלה החרמון, במשעולי השומרון, בג'נין ובבקעת-הירדן.

חסידי חב"ד מזכים את החיילים ואנשי כוחות הביטחון במצוות נטילת ארבעת המינים, מציעים להם לבקר בסוכה, ומעניקים להם את עלוני החג של צעירי-אגודת-חב"ד.

צעירי חב"ד מתקבלים בשמחה גדולה על-ידי החיילים, מעגלי רוקדים של חיילים וחב"דניקים הם מחזה חוזר על עצמו בכל מקום. רבים מהחיילים מספרים כי בלא הסוכה הניידת של צעירי חב"ד וארבעת המינים שהביאו עמם, לא היו זוכים לקיים את מצוות החג.

יו"ר צעירי-אגודת-חב"ד ויו"ר אגודת-חסידי-חב"ד בישראל, הרב יוסף-יצחק אהרונוב מציין כי במקביל לפעילות העניפה בקרב יחידות צה"ל, נערכת פעילות מקיפה בכל מרכזי הערים בארץ. פעילות זו מתבצעת על-ידי בתי חב"ד שהקימו מאות סוכות ציבוריות תחת השם "סוכות האחווה" - שיהיו פתוחות לציבור הרחב בחג ובחול המועד.

 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)