חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:36 זריחה: 5:57 י"ח באב התשפ"ו, 1/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
ניצול האסון חשף את הנס בהתוועדות בבית חב"ד

רק שלושה אנשים שהיו על אוטובוס הסוהרים באסון בכרמל הצליחו לצאת ממנו בחיים. אחד הניצולים, מאור פרץ, חגג סעודת הודיה בית-חב"ד בכפר יונה, וחשף לראשונה את סיפורו. "פתאום הכל נהיה סביבנו אש במכה אחת. צעקנו לנהג לפתוח את הדלת האחורית אבל הוא צעק שהוא לא יכול לפתוח. התחלתי לבעוט בה בעטתי ובעטתי ופתאום היא עפה החוצה". שליח חב"ד בכפר יונה הרב נחמיה שמרלינג אמר כי "כאשר שמענו על נס ההצלה היה ברור שאנחנו מודים לקדוש ברוך הוא על הנס הגדול שנפל בחלקו של מאור"

ח' בטבת התשע"א (15/12/10) 

רק שלושה אנשים שהיו על אוטובוס הסוהרים באסון בכרמל הצליחו לצאת ממנו בחיים. דרמה גורלית של שניות שבה, בנס, הם לקחו את ההחלטה הנכונה.

אחד הניצולים, מאור פרץ, חגג סעודת הודיה במוצאי שבת בית-חב"ד בכפר יונה בהנהלת בראשות הרב נחמיה שמרלינג, וחשף לראשונה את עדותו.

דבריו בהתוועדות שודרו אף במהדורה המרכזית בערוץ 2. בהתוועדות השתתפו גם ראש המועצה אפרים דרעי והרב אהרון פרוס מצעירי-אגודת-חב"ד.

"המחסום המשטרתי פתח לנו את המעבר כי אנחנו כוחות ביטחון. התחלנו לטפס. הכל היה בסדר היתה שמחה שהעידה שאף אחד לא צפה את הבאות. פתאום הכל נהיה סביבנו אש במכה אחת", כך בעדות מצמררת ומרגשת מהתופת תיאר הצוער מאור פרץ את שחווה רגע לפני שניצל בעור שיניו מהאוטובוס הבוער בכרמל. 

"האש כבר השתוללה אזרחים לא הורשו לעבור. היה שם מחסום משטרתי שפתח לנו את המעבר. התחלנו לטפס. בתוך זמן קצר האש התקרבה והציר נחסם לתנועה. תנ"צ אהובה תומר ז"ל שהבחינה באוטובוס קראה לו לעצור ולהסתובב חזרה". לקח לנו כמה דקות לנסות לסובב את האוטובוס כי זה לא מקום אידיאלי לסובב בו אוטובוס. 

"פתאום הכל נהיה סביבנו אש במכה אחת. רגע אחד פתאום הכל נקי ושנייה אחרי זה הופ הכל אש - מהוואדי מהגבעה מהכל. צעקנו לנהג לפתוח את הדלת האחורית אבל הוא צעק שהוא לא יכול לפתוח. התחלתי לבעוט בה בעטתי ובעטתי ופתאום היא עפה החוצה. רצתי אחורה. ראיתי שם שלושה כבאים עומדים ביחד ומחזיקים את הצינור לקרר את האוטובוס. רצתי וכדי לקרר את עצמי עמדתי תחת   המים גם כן. 

"תוך כדי שמעתי צעקות 'הילדים הילדים.'הרמתי את הראש וראיתי את הקצינה דופקת על הג'יפ".  בנקודה זו נפגשו פרץ חברו דוד דרעי שניצל גם כן וסיגל דואק עם הצלם רוני סופר. הוא זה שלמעשה הציל את חייהם. 

שליח חב"ד בכפר יונה הרב נחמיה שמרלינג אמר אתמול כי "משפחת פרץ מחוברת אלינו הרבה שנים ואנחנו בחב"ד ביחסי שכנות וידידות איתה. כששמענו על נס ההצלה היה ברור שבזמן שכולם טרודים בוועדות בחקירות ובמחדלים אנחנו מודים לקדוש ברוך הוא על הנס הגדול שנפל בחלקו של מאור." 

נראה כי גם אם פרץ אסיר תודה על חייו שניצלו המראות שראה והקולות ששמע לא ירפו ממנו זמן רב. "תבינו מי האנשים שהיו שם אחד אחד מהם היו הטובים שבטובים" אמר. הטובים שבטובים שאינם עוד.  


הרב נחמיה שמרלינג אומר "לחיים". משמאלו: מאור פרץ


 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)