חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:36 זריחה: 5:57 י"ט באב התשפ"ו, 2/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
במרכז הוועידה: ערב ההצדעה לשלוחי הרבי בחינוך

במרכז וועידת המחנכים הכ"ב של צעירי חב"ד נערך ערב הצדעה חגיגי לשלוחי הרבי בשדה החינוך, וחלוקת אותות הוקרה למורים של חב"ד שנבחרו במסגרת תחרות "למדתי ממנו". שר החינוך הרב מאיר פרוש נשא שברים על קשריו החמים עם חב"ד, ושר המדע דניאל הרשקוביץ' דיבר על הקשר בינו לחב"ד ועל האהבת ישראל הטמונה בכל חסיד חב"ד, בכל מחנך חב"די. בהמשך, העונקו אותות הוקרה למחנכים

י"א באב התש"ע (22/07/10) 
במרכז וועידת המחנכים הכ"ב של צעירי חב"ד נערך ערב הצדעה חגיגי לשלוחי הרבי בשדה החינוך, וחלוקת אותות הוקרה למורים של חב"ד שנבחרו במסגרת תחרות "למדתי ממנו" שנערכה על ידי המרכז חינוכי חסידותי של צעירי חב"ד בשיתוף אתר האיטנרנט COL.

"ישנם מחנכים רבים שמסרו את חייהם למען התלמידים, לאורך עשרות שנים", אמר מנהל הוועידה הרב נפתלי רוט כשהחליט על התחרות, במסגרתה אף הושק אתר מיוחד, הוקמה וועדה, סודרה רשימת פרסים יקרי-ערך. לטובת מי שלא ברשותו אינטרט הועמדה לרשות הציבור מספר פקס ותיבת דואר אליה הם שיגרו את הסיפורים שלהם על המורים שהותירו בהם חותם.

במשך חודש וחצי זרמו מאות סיפורים למערכת. תלמידים לשעבר, כיום הורים לילדים (חלקם גם סבים לנכדים), חזרו לאותה שנה מוצלחת, לאותו מורה שלא-ישכחו, לאותו מחנך אהוב.

את הערב החגיגי פתח הרב נפתלי רוט בדברי תורה, כשהוא מתבל באנקדוטות על עולם החינוך החב"די.

הנואם הראשון באירוע, היה סגן שר החינוך הרב מאיר פרוש. על קשריו החמים עם חב"ד, אין צורך לפרט. מתוך דף ששלף מכיסו, הוא נשא נאום קצר על תורת החינוך, מתוך המדרשים. בנאומו הוא סיפר סיפור מרתק על אביו זצ"ל הקשור ברב רוט, יבדלחט"א. לאחריו דיבר הרב ינון רוט שנשא דברי "הדרן". בשלב זה הוגשה המנה העיקרית, לצלילי התזמורת של ר' שבתי מיכאלשוילי מכפר-חב"ד.

הרב אבא טורצקי מ"מרכז רבני אירופה", שזוכה גם לשמח את עמך בית ישראל באירועים מגוונים, עלה לדוכן הנואמים. דקות ארוכות, הוא עמד וגרם לפרצי צחוק בקהל.

רב, שר, פרופסור וח"כ

רגע לפני שהוזמן שר המדע דניאל הרשקוביץ' לדוכן הנואמים, אמר הרב רוט: "כמנחה, יוצא לי הרבה פעמים להזמין רב, לפעמים פרופסור, לפעמים חבר-כנסת, לפעמים שרים (שיש לנו יותר מידי), אבל רבותיי, הפעם, זו הפעם הראשונה בשבילי להזמין בהערכה ובכבוד אדם שנושא בכל התוארים שהזכרנו - הרב דניאל הרשקוביץ, רב בחיפה, חבר-כנסת, פרופסור למתמטיקה, תלמיד חכם גדול בתורה ובמדע ואחרון חביב - שר המדע של ממשלת ישראל. בשם כל המחנכים, אנחנו מתכבדים להזמין את שר המדע, עם כל התוארים".

השר הרשקוביץ דיבר על הקשר בינו לחב"ד ועל האהבת ישראל הטמונה בכל חסיד חב"ד, בכל מחנך חב"די. כרב, הוא הביא גם מדרשים על נושא אהבת חינם. "חב"ד מבינה שהיא פה בשביל לתת", אמר השר וגרף מחיאות כפיים מהקהל.

הכותבים והזוכים - על במה אחת

לאחר נאום השר, עלה לדוכן נציג אתר COL הרצל קוסאשוילי שדיבר על נושא החינוך מהזווית שלו. בתום נאומו, הוא הזמין את הת' מענדי מרכוס שסיים את התחרות "למדתי ממנו", בהקראת סיפור מרגש על המחנך הרב אלתר שטיינברג ע"ה מתורת אמת בירושלים - שנבחר לאחד משלושת המחנכים של חב"ד - עליהם נכתבו הסיפורים המוצלחים ביותר. את התעודה קיבל בשבילו, מנהל בית-הספר, בו לימד הרב שטיינברג ע"ה.

כותב הסיפור המרגש על הרב שטיינברג, יבדלחט"א, קיבל תעודת כבוד מהרב רוט ומנציג האתר.

הת' שמואל זלץ, כותב שני שזכה בפרס בתחרות "למדתי ממנו", עלה לדוכן הנואמים ונשא דברים על המורה שהוא למד ממנו - הרב מנחם-מענדל דונין.

בפתח דבריו, הוא הודה ל"מרכז חינוכי חסידותי" על הבמה שניתנה לו, להודות לצוות המחנכים בתלמוד-תורה בקריות.

הכותב השלישי שזכה בפרס, הוא ר' אפרים קמיסר שכתב על המורה שלמד ממנו - הרב דוד דהן מתלמוד-תורה חב"ד בגילה. הוא עלה לדוכן הנואמים וסיפר על המורה שלו ועל האכסניה, אתר COL. שני הכותבים קיבלו תעודות כבוד יוקרתיות.

האירוע המרגש נחתם בנאום של נציג המנהלים, הרב ברק כוכבי - מנהל תלמוד-תורה חב"ד בלוד.

ב"מרכז חינוכי חסידותי" ובקרב צוות COL הביעו סיפוק רב מהצלחת התחרות החינוכית - והביעו תקווה ששיתוף-הפעולה החיובי ימשיך גם בעתיד.

























 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)