חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:35 זריחה: 5:59 כ' באב התשפ"ו, 3/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
חנוכה: האור והשמחה הגיעו לכל נקודה בישראל

אור החנוכה הגיע השנה לכל פינה על-ידי מאתיים ושישים שלוחי הרבי, מנהלי סניפי בתי חב"ד ברחבי הארץ. צעירי-חב"ד הביאו את אור החג ושמחתו: חילקו חנוכיות אישיות ומרכזיות, עלונים לחנוכה, סופגניות, 'משקה' וכמובן הרבה שמחה ועידוד. השנה, פעלה "שיירת האור" אליה הצטרפו מידי ערב עשרות כלי רכב שעליהם הורכבו חנוכיות ניידות מאירות. השיירה סבבה מידי ערב בחוצות הערים הגדולות מישראל

מאת: שרון גושן
ז' בטבת התש"ע (24/12/09)

כ-500 שלוחי חב"ד הפועלים במסגרת צעירי-אגודת-חב"ד ב-260 סניפים ברחבי הארץ, בסיועם של אלפי חסידי חב"ד ותלמידי הישיבות, לא הותירו השנה שום פינה חשוכה. לכל מקום ומקום הם הביאו את אור החג ושמחתו. מאות אלפי חנוכיות אישיות ומרכזיות האירו במהלך ימי החנוכה את מרכזי הערים, את הקניונים הגדולים, את פתחי החנויות, את המרכזים הרפואיים, את תחנות המשטרה, מד"א ומכבי האש, את תאי המעצר ובתי הכלא ואת המוסדות הסיעודיים.

בה בעת שמאות אלפי חנוכיות אישיות ומרכזיות האירו את מרכזי הערים. בכל מקום שאליו מגיעים הפעילים, הם הפיצו חנוכיות ונרות, עלונים לחנוכה, סופגניות, 'משקה' וכמובן הרבה שמחה ועידוד. בכל שעות היום, במהלך ימי חג החנוכה, הגיעו עשרות רכבים ומשאיות של בתי חב"ד ויחידות צה"ל מכל רחבי הארץ אל בית צעירי אגודת חב"ד בכפר חב"ד - לקבל סופגניות חמות, חנוכיות, ועלוני חג לחנוכה.

השנה, פעלה "שיירת האור" אליה הצטרפו מידי ערב עשרות כלי רכב שעליהם הורכבו חנוכיות ניידות מאירות. השיירה סבבה מידי ערב בחוצות הערים הגדולות מישראל. את השיירה איישו עשרות חסידי חב"ד שעצרו במרכזי הערים ובמקומות הומי האדם, חילקו סופגניות, חנוכיות ונרות חנוכה, והביאו את שמחת החג להמוני אזרחים.

הנה מקבץ דיווחים שהגיעו אל שולחן המערכת:

חג החנוכה בכרמי צור השנה היה כולו בסימן של הגברת האור על החושך בגזרת כרמי צור. זאת לאחר שהרב דוד רוזנפלד מנהל בית חב"ד כרמי צור, הותקף באבנים בידי ערבים שניפצו לו את החנוכייה שעל רכבו. הרב רוזנפלד לא נרתע והמשיך לפקוד כל יום את חיילי צה"ל הנמצאים באזור, במוצב, בעמדות לאורך הכביש ובפינות הנידחות בכניסה לכפרים ערבים. מידי ערב, נערכו התקיימו הדלקות. חיילים קיבלו בשמחה את הסופגניות.

בחג החנוכה בית חב"ד בכפר סבא, בהנהלת שליח הרבי ויו"ר מוסדות חב"ד בעיר הרב אהרון קניבסקי קיים פעילות אינטנסיבית רחבת היקף שהגיעה לכל שכבות הציבור בעיר. במשך החג התקיימו ע"י בית חב"ד 56 אירועים ומסיבות חנוכה . חולקו כ-1,800 חנוכיות ונרות ו-מעל 9000 סופגניות. התגובות החמות וזרם מכתבי התודה שלא מפסיקים להגיע בימים אלה לבית חב"ד מגופים, ממוסדות ומיחידים מעידים על ההצלחה הכבירה של פעילות ברוכה זו.

ב
חג החנוכה יצאו צוות בית חב"ד מזרח ראשל"צ בהנהלת הרב שלום לוי לבסיסי צה"ל בצריפין וזיכה את חילי צה"ל בסופגניה חמה, ובדברי תורה על מהות חג החנוכה. בסיום הביקור הודו המפקדים והחיילים לחב"ד והבטיחו לשמור על קשר גם בחגים הבאים.

חנוכה עמוס חוויות עבר על תושבי גני יוחנן. בית חב"ד בהנהלת הרב אברהם יצחק פרודנשטסקי, בשיתוף תנועת הנוער ''בני המושבים'' ערך מסיבת חנוכה בהשתתפות בני נוער לסדנא מיוחדת במינה להפקת שמן זית עם בית חב"ד מזכרת בתיה בהנהלת הרב אריה גרינברג. שיא הצלחת הפעילות היה בנר שישי של חנוכה כאשר קרוב ל-100 אנשים, נשים וטף השתתפו בהדלקת חנוכיה המרכזית בבמה המרכזית של מזכירות המושב.

בסימן 'ופרצת': בית חב"ד רובע י"א באשדוד בניהולו של רב השכונה הרב מרדכי מנשה לאופר ורעייתו קיים במהלך ימי החנוכה סדרת אירועים מרשימים ומגוונים בהשתתפות תושבי השכונה מכל השכבות והגילאים. אירוע מסכם, שאיחד את המשפחה כולה, היה טקס הדלקת נרות המרכזית. ההדלקה התקיימה ביום חמישי במרכז המסחרי של רובע י"א בהשתתפות עשרות משפחות. רב השכונה ומנהל בית חב"ד הרב מרדכי מנשה לאופר כובד להדליק את החנוכייה ונשא דברי ברכה קצרים.

המוני תושבי העיר נתניה השתתפו בפעילויות חג החנוכה אותם ערכו פעילי חב"ד בראשות הרב מנחם וולפא בכל מהלך החג ברחבי העיר ושכונותיה. 10 הדלקות מרכזיות נערכו מידי לילה במקומות ההומים ביותר בהם השתתפו מידי לילה כ 1,000 איש! חנוכיות ענק לפרסומי ניסא הוצבו בכניסות וביציאות מהעיר ובעוד מקומות הומים במיוחד. תלמידי ישיבת חב"ד נתניה "פשטו" על מרבית החנויות ומרכזי העסקים וקיימו בהם את מצוות הדלקת הנרות. במוצ"ש התקיים במכללת נתניה כנס ילדים ענק, בחסות היכל התרבות העירוני בו השתתפו למעלה מ 1,000 ילדים.

למרות מזג האויר הסוער, שיירת האור המסורתית של חב"ד חולון על ידי השליח הרב ירחמיאל גורליק יצאה לדרך בערבו של יום חמישי, נר שביעי של חנוכה. בשיירה השתתפו עשרות רכבים, שעל גגם מורכבת חנוכיה מאירה, ביצור מיוחד של חב"ד חולון. בכל מקום התקבלה השיירה בשמחה רבה על ידי התושבים והנהגים, שבירכו על פעילות חב"ד בהבאת שמחת החג לתושבים. השיירה לוותה בחשש בשל מזג האויר הסוער, אולם, לבסוף, השיירה עברה בשלום, ורק בסיום השיירה החל מטר אדיר של גשם סוחף...

השנה כמדי שנה בבית חב"ד קרני שומרון התקיימו ההדלקות המרכזיות מדי יום בכל תנאי מזג האוויר ברחבת קניון שומרון וכן אצל החיילים במחסומים ובבסיסים באזור קרני שומרון. החיילים גם הגיעו לבית חב"ד כדי להדליק את החנוכיה המרכזית יחד עם מנהל בית חב"ד הרב יהונתן כהן שערך ביקור חולים למספר תושבי קרני שומרון.

בעיר ששמה קשור לכל שמונת ימי החנוכה – קרית שמונה לא הותירו אף פינה חשוכה, במהלך ימי החנוכה התקיימו עשרות ארועים והדלקות מרכזיות, מלבד עשרות חנוכיות ענק שהוצבו בכל צומת וכיכר ברחבי העיר. צוות בית חב"ד בראשות השליח הרב יגאל צפורי והשליח החדש הרב שניאור זלמן לישנר ובסיועם של עשרות תמימים מישיבות: צעירי השלוחים – צפת ומגדל העמק עמלו מסביב השעון כשהם רצים מבסיס צבא אחד להדלקה מרכזית אחרת.

כמידי שנה, אגודת חב"ד אשקלון מחלקת עשרות מתנות יקרות ערך לילדים המאושפזים במרכז הרפואי ברזילי. הפעילות מתחילה במסיבת חנוכה עם שירים, תחרויות, חידונים והדלקת נרות החג על ידי הילדים המאושפזים. לאחר המסיבה נערכת חלוקה של מתנות יקרות ערך בכל החדרים. ההורים והרופאים מציינים את תודתם הרבה על הפעילות ואת החיוך והשמחה שעולים לראשונה על פני הילדים העוברים כל כך הרבה צער וכאב מידי יום.






































 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)