חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:22 זריחה: 6:07 ד' באלול התשפ"ו, 17/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
סיוע למשפחות נפגעי הטרור בבאר שבע

מטה צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור ובית חב"ד בבאר שבע נחלצו לסייע לפצועים ולמשפחות ההרוגים בפיגוע הקשה שהיה בבאר שבע ביום שלישי, בעקבות פיצוצם של שני אוטובוסים במרכז העיר, בידי שני מחבלים מתאבדים. 16 איש, הי"ד, נהרגו בפיגוע הכפול וקרוב למאה נפצעו. הטרגדיה היכתה בתושבי באר שבע וגרמה להם הלם וזעזוע כבד. פעילי בית חב"ד והמטה של צעירי חב"ד ביקרו את הפצועים בבתי הרפואה וביקרו בבתיהם של משפחות ההרוגים. "נמשיך לסייע למשפחות בימי ה'שבעה' ונהיה לצידם אף בהמשך", אומרים בבית חב"ד.

מאת: ש. בן נפתלי
ט"ז באלול התשס"ד 10:30 (02/09/04)

שני הפגועים הרצחניים בבאר שבע, שארעו ביום שלישי השבוע, הקפיצו את פעילי מטה צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור לסייע למשפחות שנפגעו בפיגועים אלה. שני מחבלים מתאבדים פוצצו עצמם בפיגוע מתוזמן בשני אוטובוסים בעיר. 16 אנשים נהרגו וקרוב למאה איש נפצעו. הטרגדיה היכתה בתושבי העיר וגרמה להם הלם וזעוע כבד.

במהלך יום הפיגעו ובימים שאחריו נראו תושבים רבים מתגודדים ברחובות, מגיעים למקום הפיגוע, מדליקים נרות זיכרון, ומתפללים לרפואת הפצועים ולזכרם של ההרוגים הי"ד.

בית חב"ד בבאר שבע בהנהלת שליח חב"ד, הרב זלמן גורליק, נחלץ לסייע לעזרתם של משפחות ההרוגים והפצועים. מנהל הפעילות בבית חב"ד הרב יוסף יצחק סלוין תודרך בדרכי הפעולה הנדרשים במצבים מעין אלו, על-ידי הרב מנחם קוטנר מהמחלקה של "צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור", ויחד הם יצאו לבקר את כל הפצועים המאושפזים בבית הרפואה "סורוקה" בעיר.

אל הביקור התלווה גם הרב קלמן דרוק, מהנהלת רשת מוסדות חינוך חב"ד בבאר-שבע, שדמותו מוכרת לרבים מתושבי העיר. בין פצועי הפיגוע היו גם תלמידים שלמדו והתחנכו במוסדות חב"ד, וכן משפחות העומדות בקשר מתמיד עם בית חב"ד.

באחת המחלקות בבית הרפואה פגש צוות את בית חב"ד ילד בן שתיים עשר, שנפצע קשה בפיגוע הרצחני, ועבר ניתוח להוצאת כדוריות ברזל שחדרו לגופו. הילד, מתחנך בבית ספר חב"ד בעיר, ואימו היא אם חד הורית שעלתה ארצה ממדינות חבר העמים יחד עם שלושת ילדיה, והיא מקבלת מידי שבוע סלי מזון מבית חב"ד.

ליד מיטת בנה הפצוע ביקשה האם בבכי שבנה יזכה לחגוג בר מצווה כשהוא בריא ושלם. הרב יוסף-יצחק סלווין, הבטיח שבית חב"ד ישמח להכין את בנה לבר מצווה ואף לערוך עבורו את הטקס.

הרב מנחם קוטנר ציין כי במחלקה של "צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור" בוחנים בימים אלו כיצד ובמה ניתן לסייע ולהקל על סבלם של הפצועים הרבים. הרב זלמן גורליק מנהל בית חב"ד המרכזי בעיר (ששהה בביקור בחצר הרבי מליובאוויטש בניו-יורק, ובעקבות הפיגוע הקדים את חזרתו ארצה), אומר: "נהיה עם משפחות ההרוגים ונגיש להם את כל הסיוע שידרש בארגון והדרכה בימי ה'שבעה'. בית חב"ד יצר קשר עם גורמי הרווחה והציע את עזרתו ככל הצורך".


 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)