(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר |
 |
|
 |
| דף הבית > חדשות |  | | מספינת הדבור להתוועדות בבית חב"ד בחברון |
|  | בית חב"ד בחברון אירח קבוצת לוחמים מספינת הדבור של חיל הים. הם סיירו באתרים יהודיים בחברון וכמובן בבמערת המכפלה, והתכנסו לארוחת צהריים במרפסת בית חב"ד בשכונת אברהם אבינו. הם האזינו לדברים מפי מנהל בית חב"ד הרב דני כהן והגב' שרה נחשון שריתקה את החיילים בסיפורי גבורה ומסירות נפש מיהימים הראשונים של הישוב היהודי בחברון
 י"א בחשון התש"ע (29/10/09) |  | בית חב"ד בחברון ממשיך לארח קבוצות חיילים וקצינים מהחידות השונות בצה"ל. החיילים הפוקדים את חברון, משתתפים בסיור מאורגן באתרים היסטוריים בעיר האבות, בקברה של הרבנית מנוחה רחל ע"ה - אם הישוב היהודי בחברון, וכמובן במערת המכפלה, שם הם מוזמנים להניח תפילין.
השבוע, אירח בית חב"ד קבוצה של כ-50 לוחמים מספינת הדבור של חיל הים. בתום הסיור המהנה בחברון, הם התכנסו לארוחת צהריים במרפסת בית חב"ד בשכונת אברהם אבינו, והאזינו לדברים מפי מנהל בית חב"ד הרב דני כהן והגב' שרה נחשון.
הגב' שרה נחשון זכורה כמי שהלכה חלוץ בכדי לשמור על פיסות ארץ הקודש בחברון, והרבי מליובאוויטש אף שיבח את מסירות נפשה ברבים.
היא סיפרה לחיילים על התקופה בה היתה יחד עם בעלה הצייר ברוך נחשון מחלוצי ההתיישבות ב"בית הדסה". כמה שנים קודם לכן הם שינו את המדיניות שאסרה על קיום בריתות במערת המכפלה, ולצערנו, היו גם הראשונים לטמון בן משפחה בבית העלמין העתיק בעיר, גם כאן בניגוד לנהלים, ובכך סללו בכך את הדרך לבאים אחריהם.
.jpg)



|
|
|  |  | |
|
|
|
 |