חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:22 זריחה: 6:07 ד' באלול התשפ"ו, 17/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
'שבתות' אחדות לקראת ג' בתמוז

בשבת האחרונה, נערכו ברחבי הארץ, 'שבתות' אחדות כהכנה ליום ההילולא ה-10 של הרבי מליובאוויטש, שיחול ביום שלישי בשבוע הבא. סניפי בתי חב"ד ברחבי הארץ, ארגנו התוועדויות בהשתתפות חסידי ואוהדי חב"ד, שישבו שעות ארוכות יחד והתחזקו ב'התקשרות' לרבי לרגל היום הקדוש. הכינוס המרכזי, נערך בכפר-חב"ד בשבת "שכולה קודש לרבי", והשתתפו בו מאות אנשים, נשים, וילדים שהגיעו מכל רחבי הארץ.

מאת: שרון גושן
כ"ד בסיון התשס"ד 23:30 (13/06/04)

במקומות שונים בארץ ציינו חסידי חב"ד, את השבת האחרונה, פ' שלח, כשבת הכנה ל-ג' בתמוז. ואולם, אין ספק כי המוקד היה בכפר חב"ד, עיר הבירה של חסידות חב"ד בארץ. הכפר לבש חג בשבת מברכים חודש תמוז. אלפי אורחים, חסידי חב"ד, באו להתארח בכפר לשבת של התלכדות והתחזקות בהתקשרות של החסידים לרבי, לרגל יום ההילולא העשירי של הרבי שיחול בג' בתמוז.

האורחים התארחו בבתיהם של תושבי כפר-חב"ד. התושבים גילו היענות נלהבת לארח את אחיהם החסידים מכל קצות הארץ. משפחות רבות עשו מאמצים מיוחדים לארח אף מספר משפחות, כדי שכל החפץ בכך יוכל להיות שותף לתכנית העשירה של השבת.

תפילות השבת נערכו באולם בית-הכנסת "בית-מנחם", וסעודות השבת נערכו באוהל האירועים הענק שבחצר בית-הכנסת. בתום סעודות השבת, נערכו התוועדויות עם טובי המשפיעים, שנמשכו שעות ארוכות, לצד מתכונת עשירה של שיעורים בחסידות ובשיחותיו של הרבי, שהתקיימה כל מהלך השבת.

ועדת נשים מיוחדת הכינה תכנית מפורטת ועשירה, שכללה שיעורים, סעודות שבת משותפות והתוועדויות חסידיות לנשים ובנות. תלמידי התמימים בישיבת תומכי תמימים בכפר-חב"ד הכינו תכנית מלאה לילדים, ובנות ארגון "בת מלך" הכינו תכנית מפורטת לילדות.

ארגון "הדרך הישרה" עמד מאחורי היוזמה והארגון, כמו בשנתיים הקודמות, והכין תכנית חסידית מרתקת, רצופת התוועדויות ושיעורי חסידות.  בין האורחים היו רבים מרבני, ראשי ישיבות ומשפיעי חב"ד ברחבי הארץ. ביניהם היו הרב יוחנן גוראריה, רבה של חולון, הרב דוד דרוקמן, רבה של קרית מוצקין,  הרב חיים-שלום דייטש, ראש כולל 'צמח-צדק' בירושלים, הרב יוסף-יצחק גורביץ', משפיע ישיבת 'תומכי-תמימים' במגדל-העמק, הרב אברהם ברוך פבנזר, מישיבת תורת אמת בירושלים, ואורח מיוחד מארה"ב, הרב משה קוטלרסקי, האיש שמרכז את מפעל השליחות ב"מרכז לעניני חינוך" ב'בית חיינו', במרכז חב"ד בנ.י.

הרב קוטרלסקי סיפר על המשך מתן ברכותיו של הרבי לשלוחים ברחבי תבל. הוא הפליג בסיפורם על ימי הבראשית של הרבי, תיאר את תהליך התפתחותו של מפעל השליחות, והביא דוגמאות מרגשות מההתפתחות העצומה של מערכת השלוחים דווקא בעשר השנים האחרונות. לצידו נשאו דברים והתוועדו סוללת רבנים ומשפיעים נוספים, ובראשם חברי בית דין רבני חב"ד.

במוצאי שבת, צפה הקהל הרב, בקטעי וידאו של הרבי, ונפרדו בריקוד שמחה נלהב, כשהם שבים איש איש לביתו, כדי להביא את האור שספגו בשבת זו לכל קהילות חב"ד ברחבי הארץ.

גם בשבת הקרובה, הסמוכה לג' בתמוז, יתקיימו התכנסויות והתוועדויות בכל רחבי הארץ. בהתוועדויות אלה תופנה קריאה לציבור חסידי ומקורבי חב"ד - להשתתף ב"עצרת העשור" שתקיים ב"יד אליהו" בתל-אביב ביום שני, ב' בתמוז (ליל יום ההילולא).


מגיעים לכפר-חב"ד מכל רחבי הארץ



צופים בקטעי וידאו מהרבי במוצאי-שבת




נפרדים בריקוד חסידי נלהב


 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)