.jpg) חלק מאלפי השלוחים בערב ההצדעה החגיגי
4,000 איש השתתפו בערב הצדעה חגיגי שנערך ביום ראשון בערב באולם אירועים גדול במזח 94 במנהטן, ניו יורק, שהינו אחד מרגעי השיא בכינוס השלוחים העולמי.
מיקומו של האירוע - במזח 94 במנהטן, בו הגיע אדמו"ר הריי"צ נ"ע - רבי יוסף יצחק שניאורסון, לפני כ-50 שנה לארה"ב - הכניס את סיפורה של השליחות לפרספקטיבה: חסידות מרוסיה הלבנה שבניה נגלו ונרצחו בידי הקומוניסטים והנאצים מגיעה במספר זעום לניו-יורק ומצליחה להפוך למה שנחשב הרשת היהודית הגדולה בתבל.
האירוע נפתח על-ידי סיו"ר ה'מרכז-לענייני-חינוך', העומד מאחורי ארגון הכינוס על כל פרטיו, הרב משה קוטלרסקי שביקש בדבריו גם להצדיע לבחורי ישיבות חב"ד היוצאים מידי שנה בקיץ ב'מרכז' שליחות ופועלים להפצת יהדות ברחבי העולם.
לפרק תהילים "להצלחת השליחות ולכל המצטרף להשלוחים בגשמיות וברוחניות", הוזמן השליח הרב אריה רייכמן מבישקק, קיריגסטן. לאחריו הוזמן לדבר תורה השליח הרב זלמן מנדלסון מג'קסון, וויומינג.
"אני לומד באינטרנט"
נציגי צעירי השלוחים - ילדיהם של השלוחים הפזורים ברחבי העולם, סיפרו בשפת מדינתו, על מקום לימודיו ועל הבדידות. "לי אין בית-ספר בעיר שלי, אז אני לומד דרך האינטרנט", סיפר בנו של שליח חב"ד בברלין הרב יודי טייכטל. צעירי השלוחים נהנו מתוכנית מיוחדת שנערכה עבורם על ידי משרד השלוחים בניו יורק.
את הנאום המרכזי נשא מר יהודה אבנר, דיפלומט הישראלי שהיה יועץ לחמישה ראשי ממשלות בישראל כולל לוי אשכול. בנאום מרטיט, פירט אבנר את מסכת קשריו עם הרבי, כשהוא משלב את דבריו עם סיפורים מופלאים. "המנהיגים שלנו הבינו שהם צריכים את הקשר עם הרבי", העיד אבנר.
במהלך נאומו, הוא דיבר גם על דעותיו של הרבי. "הרבי לא היה ציוני-פוליטי. היה לו אהבת ישראל ודאגה לביטחון לישראל. הכרתי את העיניים של הרבי במשך שנים, הם ראו דברים שאדם הרגיל לא ראה. עיניים של מישהו שהיה יכול לדעת ולראות עומק וסוד". בסיום דבריו, אמר: "אסור לתת לליובאוויטש לסבול מבעיות כלכליות". בתום נאומו עלו לבמה חברי מקהלת חסידי חב"ד והנעימו במספר ניגונים שמחים.
על מסכי הענק הוקרן סרט וידאו מיוחד "התחברות הקהל בימינו". סרט זה, מצטרף לקטעי וידאו נוספים שיוקרנו במהלך האירוע והופקו על-ידי חברת המדיה החב"דית - JEM.
מודים לגבירים
לאחר הקרנת הסרט, ניצל הרב קוטלרסקי את ההזדמנות להודות מקרב לב לנגיד מר ג'ורג' רוהר, התומך מזה שנים בפעילות חב"ד בנקודות רבות ברחבי העולם. הרב קוטלרסקי גם הודה לנגיד ר' לוי לבייב התומך בפעילות השלוחים בחבר-העמים. "אנחנו מאחלים לו הצלחה רבה שימשיך לעשות מעשי חסד", אמר.
הרב קוטלרסקי דיבר גם על "קרן שמחות השלוחים" שהוקמה לפני שנה על-ידי מר גנדי בגלובוב. "לצערינו נבצר ממנו להגיע אבל אנחנו מודים לו מקרב לב", אמר. "אני גאה לספר לכם שבמהלך השנה הענקנו מענק ל-1678 משפחות שלוחים". בדבריו, הרב קוטלרסקי, דיבר גם על המאמצים של אנשי חב"ד.אורג על מאמציהם להצלחת הכינוס.
כעת הגיע שעת המעמד המסורתי של ה'ראל-קול' - במהלכו מוקראים שמות המדינות בהם פועלים שליחי חב"ד: מסין, וייטנאם, דרום-קוריאה, מרוקו, יפן, מרוקו, ארה"ב, ישראל, פולניה, לטביה, רומניה, קזחסטאן, סרביה, צרפת, ארגנטינה ועוד.
את הכינוס חתם במשא המרכזי השליח המצליח באגורה-הילס בקליפורניה הרב משה בריסקי. בריסקי, שפיקח על הקמת 5 בתי-חב"ד וקרוב ל-3 אלף איש משתתפים בשיעוריו ואירועיו, ידוע כנואם מחונן.
"יש לי את הזכות לנאום בפני 4,000 נואמים", פתח הרב בריסקי את דבריו. "'הקהל' זה דבר אקטואלי. צריך לתפוס כל הזדמנות כדי לעשות 'הקהל'. זה הזמן לאחד יהודים ולעשות איתם 'הקהל'. לצאת, לתפוס ולאגד את כל היהודים. וזה צו השעה שלנו".
הרב בריסקי התמקד בראשית דבריו על ההצלחה הגדולה בקירוב של כל יהודי ויהודי. "כל קירוב של יהודה זה הצלחה כמו ההתכנסות של 4,000 שלוחים כאן", התבטא. "יש לנו כיום את ההזדמנות לעשות את ה'הקהל' הכי גדול שהיה מאז בית-המקדש". במהלך נאומו, היא התייחס גם לשלוחים הצעירים. "יש לנו הרבה מה ללמוד מהשלוחים הצעירים שהלכו לשליחות אחרי ג' תמוז", אמר. "יש להם דחף מיוחד לפעול ולקרב יהודים".




 סיו"ר ה'מרכז-לענייני-חינוך' הרב משה קוטלרסקי
 מר יהודה אבנר, דיפלומט ישראלי שהיה יועץ לחמישה ראשי ממשלות בישראל
 ילדי שלוחים מרגשים בערב ההצדעה



|