חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:22 זריחה: 6:07 ד' באלול התשפ"ו, 17/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
יום כיף לילדי משפחות נפגעי הטרור

יואב בן החמש ותהילה בת השלוש התייתמו מאביהם, שנהרג בפיגוע ירי לפני כשנה. מני, חנה ואביגיל התייתמו מאביהם שנהרג בפיגוע בירושלים. שירה בת השלוש נפצעה קשה יחד עם כל בני משפחתה באוטובוס "הכותל". יעל, טל, ודוד שיכלו את אחיהם הקטן בפיגוע בו נפצעו קשה, אביהם, ואחותם הקטנה. מטה 'צעירי-חב"ד למען נפגעי הטרור', יזם לפני שנה פרוייקט אימוץ מיוחד המופעל על-ידי בנות מתננדבות מחו"ל, המתחנכות במכון "שושנת ירושלים- חב"ד". במלאות שנה לפרוייקט הוזמנו ביום חמישי שעבר כ-150 ילדי הפרוייקט, ליום חוויות בגן החיות התנ"כי בירושלים.

מאת: שרון גושן
ט' בסיון התשס"ד 22:30 (29/05/04)

מטה צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור פועל מזה שנתיים במטרה להקל על סבלם של משפחות נפגעי הטרור. בשנתיים שחלפו יצר המטה קשר עם מרבית משפחות נפגעי הטרור והגיש סיוע לרבים מהם. הקשר עם המשפחות הנזקקות במיוחד נמשך באופן רצוף.

לפני שנה יזם המטה פרוייקט אימוץ מיוחד שהופעל על-ידי בנות מחו"ל, הלומדות שנת לימודים, במכון "שושנת ירושלים- חב"ד" שבשכונת רמת שלמה בירושלים. במסגרת הפרוייקט מתנדבות הבנות, מדי שבוע, לפעילות קבועה עם הילדים שביום אחד חרב עליהם עולמם. הבנות מבקרות בבתי המשפחות, משחקות עם הילדים, מכינות עימם את שיעורי הבית ויוצרות עמם מלאכות יד. בכך הן מעניקות סיוע ישיר גם לאימהות המקבלות כמה שעות של מנוחה ורגיעה מטרדות היום הקשות הרובצות על כתפיהן.

ביום חמישי שעבר, התאספו כמאה וחמישים ילדי משפחות נפגעי הטרור, יחד עם המדריכות, ליום כיף בגן החיות התנכ"י בירושלים. הילדים ביקרו ברחבי הפארק, והצטלמו בסיום, למזכרת עם המדריכות. 

הרב מנחם קוטנר, מנהל המחלקה של צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור, מספר כי "בין הבנות המתנדבות והילדים נוצר קשר אישי עמוק. הילדים עומדים ליד החלון לראות מתי יגיע הבנות, ובסיום הפעילות - מתקשות להיפרד מהילדים".

אמא של יעל, מודה במילים חמות ונרגשות, על מסירותם של הבנות, המגלות איכפתיות ורצינות בפעילותם. "ניכר כי הן פועלות מכל הלב, והן תורמות לי ומקילות עלי מאוד את ההתמודדות היום יומית".

הרב מנחם קוטנר, מבקש להודות למנהלת מכון "שושנת ירושלים- חב"ד" הרבנית מלכה תגר המחדירה בבנות את תחושת השליחות הקדושה בפעילות, וכן לרכזת הפרוייקט במכון הגב' שרה מלכה וייס על המסירות והארגון למופת, ואחרונות חביבות הבנות שהתמסרו במלא הרצינות לפרוייקט וגילו מהי אהבת ישראל אמיתית כראוי לבת חב"ד המתחנכת בדרכי החסידות. 










 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)