חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:22 זריחה: 6:07 ד' באלול התשפ"ו, 17/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
יחד כל ילדי ישראל

רבבות ילדים השתתפו בתהלוכות ל"ג בעומר במאות תהלוכות, מרמת הגולן ועד אילת, גדשו את הרחובות והכיכרות המרכזיים בכל עיר וישוב, וצעדו במפגן גדול של 'אהבת ישראל'. הילדים נשאו שלטים הקוראים להוסיף באהבת ישראל ולשמור על ערכי הנצח שלנו, תחת הסיסמה: "יחד כל ילדי ישראל". התהלוכות אורגנו על-ידי סניפי צעירי-חב"ד ברחבי הארץ. בסיום התהלוכות, נערכו כינוסי מרכזיים, בהשתתפות רבני המקום ואישי ציבור שנשאו דברי תורה וברכה, והילדים נהנו מתוכניות מהנות.

מאת: שרון גושן
כ' באייר התשס"ד 23:00 (11/05/04)

בבני-ברק, אשדוד וירושלים, נערכו התהלוכות בהשתתפות מלאה ומאורגנת של ילדי התלמודי-תורה. בין המשתתפים הוגרלו ספרי קודש.

בתהלוכה שאורגנה על-ידי סניפי צעירי-חב"ד בבאר שבע, חברו להם יחדיו כל סניפי בתי חב"ד בעיר, לתהלוכה גדולה ומרשימה. בתהלוכה השתתפו שחקני קבוצת הכדרוגל המקומית, שסיפרו לקהל כי הם מניחים תפילין, ונותנים צדקה, מידי יום. האטרקציה באירוע היתה נחיתת מסוק על מדשאת האיצטדיון העירוני, שאליו הוגרלו לעלות ארבעה ילדים, שקראו את 12 הפסוקים מהמסוק באמצעות מערכת כריזה.

בגבעת עדה נהנו המשתתפים בתהלוכה מסדנאות יצירה של חברת החשמל בשיתוף עם סניף צעירי-חב"ד המקומי. כל ילד יצר מדורה חשמלית, המבוססת על מעגל חשמלי.

בתהלוכה שנערכה בדימונה, נטלו חלק ראש העיר מר מאיר כהן וסגנו, שבירכו את המשתתפים הרבים, ולא הסתירו את התפעלותם מהשפעתה הגדולה והצלחתה של תנועת חב"ד בדימונה. שיירת מכונית מקושטת בתצוגות יהדות מרהיבות נסעה בראש התהלוכה.

שרשרת תהלוכות אורגנו ברחבי חבל יריחו, בארגון סניף בית חב"ד המקומי במצפה יריחו. מאות מילדי כפר אדומים, נופי פרת, ואלון וורד – צעדו יחד בשתי תהלוכות מרכזיות שנערכו בכפר אדומים ובמצפה יריחו.

מאות מילדי קריית ארבע וחברון צעדו בתהלוכת ל"ג בעומר שאובטחה על-ידי כוחות הביטחון. את המשתתפים כיבדו בהשתתפותם, הרב דב ליאור רב העיר, וראש מועצת קריית ארבע מר צבי קצובר.

משתתפי התהלוכה המרכזית בכפר-סבא השתתפו במופע מיוחד שהופק לכבוד האירוע "שלומי וסתם אוהבים את כולם". במופע האינטראקטיבי למדו הילדים בצורה חוויתית על סיפור ל"ג בעומר ועל אהבת ישראל. המופע המוזיקלי בשילוב י"ב הפסוקים באומר ובצליל וריתק את המוני הילדים. בסיום האירוע נהנו הילדים בהפנינג ענק - מתקנים מתנפחים ומתקני לונה פארק, להטוטי קרקס, מתחם הליכה על קביים, בריכת כדורים ענקית, ודוכני הפעלה וחלוקת ממתקים, ועוד.

בטבריה, השתתפו הילדים בתהלוכה ייחודית: 'ל"ג על הגל' - תהלוכת ל"ג בעומר על מימי הכינרת. תחילה התכנסו הילדים בפארק בעיר לכינוס ענק, ומשם צעדו בתהלוכה למרינה של טבריה שם עלו על ספינות ענק, וצפו במופע פעלולים של אופנועי ים.

כבכל שנה גם הפעם זכתה תהלוכת ל"ג בעומר בירושלים בתואר 'התהלוכה הגדולה בישראל'. 'כיכר השבת' והרחובות הסמוכים לה נסגרו על-ידי המשטרה החל מהשעות המוקדמות של צהרי היום. הילדים צעדו ברחובות העיר, ובסיום, התכנסו בכיכר השבת, שם האזינו לדברי ברכה ותורה ונהנו מהופעת אומנים, ומהגרלת פרסים.


נס בגוש קטיף

יום ראשון בצהרים. מאות מתיישבים מגוש קטיף מתכנסים לעצרת זיכרון בציר כיסופים, במלאות שבוע להירצחה של טלי חטואל הי"ד וארבעת בנותיה. העצרת מסתיימת, שלפתע שלושה מחבלים פותחים במתקפת ירי מאסיבית. המחבלים יורים לכל עבר. הכדורים, למרבה הנס, החטיאו אך במעט את משתתפי העצרת.

קילומטרים ספורים משם מתכנסים כאלף ילדים לכינוס ותהלוכת ל"ג בעומר בארגון סניף בית חב"ד המקומי. "עוצו עצה ותופר דברו דבר ולא יקום, כי עימנו א-ל", קוראים הילדים ברגש, שלא יודעים כי חבריהם נתונים באותה שעה בסכנת חיים. השליח הרב יגאל קירשנזפט, מנהל בית חב"ד בגוש קטיף, מספר על הנס הגדול שאירע, ועל תפילתם הזכה של משתתפי התהלוכה, שלוודאי מנעה נפגעים בנפש.

בתהלוכה השתתפו למעלה מאלף ילדים והוריהם, שהתאספו מכל רחבי הגוש, ובסיומה השתתפו בכינוס גדול ומרשים, האזינו לדברי ברכה ותורה והודו לה' על הניסים היום-יומיים שחווים תושבי גוש קטיף.


טקס "חלאקה" מרגש באור עקיבא

דוד הקטן עוד לא נולד כשאביו, חייל המילואים ואדים (דוד) נורוז'יץ', נרצח באכזריות בלינץ' ברמאללה. לפני שלוש שנים היה אביו, בדרכו לשירות מילואים, ונקלעה בטעות, יחד עם חברו, לשטח רמאללה. הם נלקחו לתחנת המשטרה בעיר, שאליה פלש ההמון הפלשתיני וביצע בהם לינץ' אכזרי.

ביום ראשון השבוע, כשהוא בן שלוש, נגזזו שערותיו בטקס ה"חלאקה" המסורתי, ששולב בתהלוכת ל"ג בעומר בעיר אור-עקיבא, בארגון סניף בית חב"ד המרכזי בהנהלת השליח הרב אליעזר שמולביץ'. באירוע השתתפו מאות מילדי העיר, וההתרגשות היתה רבה. בזה אחר זה הוזמנו רבני העיר והאורחים לגזוז משערותיו של הילד הנרגש ואיחלו לו מזל טוב לבבי. בסיום האירוע, הודתה האם, לבית חב"ד בעיר, המאמץ בחום, מאז האסון, את בני המשפחה, ושיזם את טקס ה"חלאקה" במהלך התהלוכה.


תהלוכת ל"ג בעומר בגדרה


חלק מהילדים בתהלוכה באשדוד


תצוגות יהדות בתהלוכה בדימונה


תהלוכת ל"ג בעומר בזכרון יעקב


חלק מילדי מצפה יריחו בתנהלוכת ל"ג בעומר


ל"ג על הג"ל - תהלוכה על מימי הכנרת


תהלוכת ל"ג בעומר בכפר-סבא


"שלומי וסתם"' עם ילדי כפר-סבא


ילדי מודיעין בתהלוכת ל"ג בעומר


תהלוכת ל"ג בעומר במעלה אדומים


התהלוכה בקריית שמונה


ילדי ראשון-לצון בתהלוכה המרכזית בגן המושבה



מצגות יהדות בתהלוכה ברחובות


חלק מהילדים תהלוכת ל"ג בעומר בשכונת רמות בירושלים


התהלוכה הגדולה בכיכר בשבת בירושלים


 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)