חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:29 זריחה: 6:03 כ"ז באב התשפ"ו, 10/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
בצעירי-חב"ד מגבשים את תוכנית מבצע "הקהל"

מטה שנת "הקהל" בצעירי אגודת חב"ד בארץ, מגבש בימים אלה את תוכניות הפעילות לשנת "הקהל" שבפתח. בימים אלה פירסם המטה לשלוחי הרבי לקט משיחות ומכתבי הרבי בדבר תוכנה של שנת הקהל בדורנו וההוראות של הרבי לשנת הקהל. המטה פנה לשלוחים שישלחו רעיונות ביצועיים חדשים כדי שניתן יהיה לרענן את הפעילות מתוך הצעות שיגיעו מהשטח. יו"ר 'אגודת-חסידי-חב"ד' בארץ-הקודש ויו"ר 'צעירי-אגודת-חב"ד' הרב אהרונוב קורא לשלוחי הרבי להירתם לפעילות "מבצע הקהל" שבאמצעותו ניתן לאחד יהודים בעל העולם ובכך לזרז את ביאת המשיח

מאת: שרון גושן
ה' באב התשס"ח (06/08/08)

מטה שנת "הקהל" בצעירי-חב"ד  מגבש בימים אלה את תוכניות הפעילות לקראת שנת "הקהל" שבפתח.  בפנייה שנשלח מטעם המטה לשלוחי הרבי - מנהלי בתי חב"ד בישראל,  התבקשו השלוחים לשלוח  למטה  רעיונות  חדשים כדי שניתן יהיה לרענן את הפעילות מתוך הצעות שיגיעו מהשטח.  בראש המטה עומד הרב יוסף-יצחק לבנהרץ, סמנכ"ל צעירי אגודת חב"ד.

בשנת 'הקהל' תשמ"ח, הקדיש הרבי מליובאוויטש שיחות רבות בהם  ומכתבים שבהם הורה לנצל כל הזדמנות, ובמיוחד ימי סגולה, שבתות וימים טובים, כדי לכנס ולהקהיל יהודים - אנשים, נשים וטף,  באווירה של קדושה,  לשם התחזקות והוספה ב"ליראה את ה'" ובאחדות ישראל. הרבי הסביר כי מטרה זו תושג על-ידי כך שכל הנאספים שומעים ולומדים ביחד עניין מסויים בתורה, נותנים צדקה ביחד, ומתפללים ביחד.

הרבי הוסיף כי כל אחד ואחת , אנשים נשים וטף, שבא/ה  בקשר עם אחרים - בני משפחה, ידידים, מכרים, שכנים, חברים לעבודה, חברי כיתה וכו' -  מוטל עליו לנצל את השפעתו להשמיע בפניהם דברי תורה ולעודדם להתחזק  בקיום המצוות, איש איש בהתאם לדרגתו ומצבו.

"ההתעסקות במבצע "הקהל" בזמן הזה, אינו בתור עשיית "זכר" להקהל (על-דרך "זכר למקדש"), אומר הרבי מליובאוויטש, לאחר שבמצוות הקהל לא שייך לעשות "זכר", ולכן לא מצינו במשך כל הדורות דזמן הגלות שגדולי ישראל יעשו מעמד "הקהל" במוצאי שמיטה, אלא המדובר כאן הוא שיש להתעסק בעניינה הרוחני והפנימי דמצוות "הקהל", שנצחית היא בכל הזמנים ובכל המקומות, ויש לקיימה ב"בית-המקדש" הפנימי והרוחני ש"בתוך כל אחד ואחת מישראל".

כרטיס 'הקהל' אישי

הרבי הציע שבכל קהילה, מוסד חינוך, ארגון וכו' ידפיסו כרטיסים מיוחדים שיחלקום בין החברים-תלמידים הנמנים עליהם, כדי שכל מי שמקבל על עצמו לעסוק בעניין "הקהל" - ירשום על הכרטיס את פרטיו, את ההחלטות הטובות שקיבל בקשר עם פעילותו ב"מבצע הקהל", והענקת אישור להתקשר אליו מזמן לזמן כדי לשמוע ממנו פרטים על הפעילות שהוא עושה, ולהתעניין אם יש לו צורך בעזרה ועצה לחיזוק הפעולות.

הרבי הסביר כי נהוג בעולם שכאשר אנשים מקבלים על עצמם (ביחד) החלטה מסויימת, ורוצים שההחלטה תהיה בתוקף וברצינות ושתקויים בקביעות בפועל - רושם כל אחד מהם שקיבל על עצמו לקיים החלטה מסויימת זו. הרבי הסביר כי התועלת בזה כפולה: על-ידי זה מרגיש האדם יותר אחריות ובמילא גדול יותר הסיכוי שיקיים את החלטתו, וגם שעל-ידי שרואה שישנם עוד משתתפים שהגישו בכתב שגם הם יעשו כך, הרי זה מוסיף עידוד וחיות בכל אחד מהמשתתפים לקיים זאת בפועל.

יו"ר 'אגודת-חסידי-חב"ד' בארץ-הקודש ויו"ר 'צעירי-אגודת-חב"ד' הרב יוסף-יצחק  הכהן אהרונוב קורא לשלוחי הרבי להירתם לפעילות "מבצע הקהל" שבאמצעותו ניתן לאחד יהודים בעל העולם סביב הרבי ועניני תורה ומצוות  ולזרז את ביאת משיח צדקנו.


 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)