חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:22 זריחה: 6:07 ד' באלול התשפ"ו, 17/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
"יוצאים לשליחות" - יום-עיון לעידוד השליחות

עשרות אברכים מכל רחבי הארץ ישתתפו ביום עיון מיוחד של צעירי-אגודת-חב"ד, לקראת יציאה לשליחות. יום עיון זה מצטרף לסדרה של ימי עיון וקורסים של הכנה לשליחות, אשר העניקו תנופה מחודשת לרוח השליחות המנשבת בקרב הזוגות הצעירים. עשרות שלוחים חדשים כבר יצאו, בשנים האחרונות, לשליחות ברחבי הארץ ועשרות נוספים בדרך להצטרף אליהם.

מאת: שרון גושן
כ"ח בניסן התשס"ד 10:00 (19/04/04)

בשנה האחרונה יצאו עשרות זוגות צעירים, במטרה להקים ולפתח סניף של צעירי-חב"ד, בשליחות הרבי מליובאוויטש, בכל רחבי הארץ. חלקם יצאו במטרה להקים בית-חב"ד חדש במקום שליחותם וחלקם כדי לפעול תחת שליח חב"ד שכבר פועל במקום, ולסייע בידו.

ההתעוררות הגדולה נזקפת בין השאר לקורסים המגוונים שמארגן אגף הסניפים בצעירי-אגודת-חב"ד בעבור אברכים צעירים, לקראת היציאה לשליחות. בעזרת קורסים אלה יודעים המועמדים לשליחות את אשר לפניהם ולבסוף מגיעים למקום כשהם מוכנים יותר ובשלים יותר למשימת הקודש.

במסגרת הקורסים של הכנה לשליחות,  מופיעים לפני המשתתפים שלוחים ותיקים ולצידם שלוחים חדשים. אלה כאלה מציגים את הפנים השונות של עבודת השליחות ומספרים מניסיונם האישי.


"אברכים וחתנים, יוצאים לשליחות!"

היום, כ"ח בניסן, יתקיים באולם המדרשה בבית צעירי-אגודת-חב"ד בכפר-חב"ד יום-עיון בכותרת "אברכים וחתנים, יוצאים לשליחות!". במסגרת יום-העיון יועלו כל הנושאים המרכזיים הנוגעים ליציאה לשליחות: פתיחת בית-חב"ד חדש, השתלבות במסגרת פעילות סניף בית חב"ד קיים, מקומות לשליחות, תהליך היציאה לשליחות, התמודדויות ועמידה בלחצים, ועוד. המתכונת תהיה - מתן מידע לצד המחשות הדברים מפי שלוחים ותיקים וחדשים. במשך היום יוגש כיבוד, ובסיום יום-העיון תהיה ארוחת ערב חגיגית והתוועדות חסידית.

"עשו כל אשר ביכולתכם"

העיתוי שבו נערך יום העיון, אינו מקרי. היום, לפני שלוש עשרה שנה, כ"ח ניסן תשנ"א, אמר הרבי מליובאוויטש שיחה בבית מדרשו בניו-יורק, בה הוא תבע מחסידיו "לעשות כל שביכולתם להביא את משיח צדקנו בפועל ממש". מאז, משתדלים שלוחי חב"ד בכל רחבי העולם, לישם את בקשת הרבי ולהחדיר בכל אפשרות את האמונה והצפייה לגאולה. יום כ"ח בניסן נקבע אצל חסידי חב"ד ברחבי תבל ליום שמוקדש לעיון והעמקה בנושא הגאולה וביאת המשיח.

פנים רבות לשליחוּת

במהלך יום העיון, יופיעו בפני המשתתפים שלוחים צעירים שיצאו לשליחות בשנה האחרונה. "שליח מקבל היום את כל צרכיו לפעילות", אומר הרב ישראל ברוד, מנהל אגף הסניפים בצעירי-חב"ד, "ליווי צמוד ועזרה בשלבי ההתאקלמות הראשונים, סיוע משפטי במידת הצורך, חומר הסברה ברמה גבוהה של תוכן ועיצוב, ערבי יהדות לאוכלוסיית העולים החדשים, אירוח מקורבים ל'שבתות עם חב"ד', ועוד".

הרב יוסף-יצחק אהרונוב יו"ר צעירי-אגודת-חב"ד: "בתקופה האחרונה יצאו לשליחות בארץ עשרות זוגות צעירים. עם כל זאת, עדיין יש עשרות רבות של שכונות ויישובים הממתינים לשליח משלהם. משימתנו היא להגיע לכל יהודי ויהודי בישראל, ולשם כך דרושים חיילים נוספים שיירתמו לצבאו של הרבי".


 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)