חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:28 זריחה: 6:03 כ"ח באב התשפ"ו, 11/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
רמת אליהו: הוכנס ספר תורה לבית חב"ד המפואר

במעמד רב רושם התקיימה הכנסת ספר תורה שנתרם על-ידי משפחת נקש לבית חב''ד רמת אליהו נווה ים בהנהלת הרב חנן כוחונובסקי, בהשתתפות רבנים, ראש העיר מאיר ניצן, הרב הראשי לישראל הרב יונה מצגר, אישי ציבור ועסקנים. ראש העיר מאיר ניצן שנכח גם במעמד התפירות והאותיות האחרונות וחזר שוב לאירוע החגיגי ברחבת בית חב''ד התגאה בפני הבאים כי זכתה העיר לבית כנסת כל כך מפואר. "בתוכניות ההגשה שהגישו לי עבור בניית הבית לא תיארתי לעצמו כי כך תהיה בניית בית הכנסת", אמר בהתרגשות

מאת: שרון גושן
כ"ג בניסן התשס"ח (28/04/08)

במעמד רב רושם התקיימה הכנסת ספר תורה שנתרם על-ידי משפחת נקש לעילוי נשמת איש החסד משה נקש ז''ל - לבית חב''ד רמת אליהו נווה ים בהנהלת הרב חנן כוחונובסקי, בהשתתפות רבנים, ראש העיר מאיר ניצן, הרב הראשי לישראל הרב יונה מצגר, אישי ציבור ועסקנים.

האירוע נפתח במעמד תפירת היריעות וכתיבת אותיות אחרונות בבית משפחת וינטר, מהמתפללים הקבועים בבית הכנסת, ומשם יצאה תהלוכה לכיוון בית חב''ד. האירוע המרגש סחף רבים מהתושבים לתהלוכה שהיוותה קידוש ה' גדול.

חבר לשכת הרבנות, ומנהל מחלקת הכשרות העיר, הרב משה נחשוני התייחס בדבריו לבית חב''ד ולעומד בראשו הרב חנן כוחונובסקי שהוא אבן שואבת לכל הסביבה ומגדל אור המקרין מחינו טובו לכל הבאים אליו. עוד ציין בדבריו שאינו מסרב לשום הזמנה להגיע לבית חב"ד ובכל פעם מתרגש מחדש נוכח האוירה המיוחדת במקום.

ראש העירייה מאיר ניצן שנכח גם במעמד התפירות והאותיות האחרונות וחזר שוב  לאירוע החגיגי ברחבת בית חב''ד התגאה בפני הבאים כי זכתה עירנו לבית כל-כך מפואר ומבורך עבור כל תושבי העיר, וכי בתוכניות ההגשה שהוגשו אליו עבור בניית הבית לא תיאר לעצמו כי כך תהיה בניית בית הכנסת.

הרב הראשי לישראל הרב יונה מצגר, תיבל את דבריו בדברי תורה מההגדה ובירך את משפחת נקש והזכיר כי בכל מקום שמזכירים את משפחת נקש באותו מקום נמצא חסד ומעשה חסד. כמו כן בירך את העושים למען הקהילה המבורכת ובראשה הרב חנן שמאחד ומחבר את כולם למען מטרה אחת.

אחרון הנואמים היה הרב חנן שבירך את הבאים ואת משפחת נקש התורמת את ס''ת. לאחר תפילת ערבית והכנסת הספר להיכל התקיימה סעודת מצווה ברוב פאר והדר.


ראש העיר מאיר ניתן מתכבד בתפירת היריעות


כתיבת אותיות אחרונות בספר התורה


במרכז: הרב חנן כוחונובקי עם ספר התורה




ריקודי השמחה




הרב הראשי לישראל הרב יונה מצגר נושא דברים


שולחן הנשיאות באירוע


משפחות התורמים עם ספר התורה


 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)