חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:28 זריחה: 6:03 כ"ח באב התשפ"ו, 11/8/26
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

דף הבית > חדשות
ברחבי הארץ שאלו ודרשו בהלכות חג הפסח

המושג "שואלין ודורשין" בהלכות חג הפסח קיבל השנה משמעות אחרת לגמרי, מדובר כבר ב'מסע' "שואלין ודורשין" אומרים בחיוך בלשכת אגודת חסידי חב"ד. מזה כשבועיים ימים שבכל ערב מתכנסת קהילה אחרת ברחבי הארץ, לשמוע, לשאול ולדרוש עם רבנים מומחים על ההלכות והמנהגים של חג הפסח. המראה חוזר על עצמו מידי ערב. מאות יושבים שעות ודנים על עניני החג בנגלה ובחסידות.

מאת: שרון גושן
י"ב בניסן התשס"ח 15:00 (17/04/08)
המושג "שואלין ודורשין" בהלכות חג הפסח קיבל השנה משמעות אחרת לגמרי. מדובר כבר ב'מסע' "שואלין ודורשין" אומרים בחיוך בלשכת אגודת חסידי חב"ד בראשות הרב יוסף יצחק אהרונוב.

זה כשבועיים ימים שבכל ערב מתכנסת קהילה אחרת ברחבי הארץ, לשמוע, לשאול ולדרוש עם רבנים מומחים על ההלכות והמנהגים של חג הפסח. המראה חוזר על עצמו מידי ערב. מאות רבות של חסידי חב"ד יושבים שעות על שעות ודנים על עניני החג בנגלה ובחסידות. המראה הנאדר של אברכי חב"ד מתעמקים, שואלים ומאתגרים את הרבנים בשאלות סבוכות הקשורות בחג הוא מראה מלבב ומעורר השראה, ולמרות הלו"ז הצפוף עדיין נעשו מאמצים להכניס קהילות נוספות למסע זה.

מכיון והשנה ערב הפסח חל בשבת מטבע הדברים ההיערכות שונה מבכל שנה, ובאגו"ח החליטו להתמקד בשלושה חלקים עיקריים:

ערב פסח שחל בשבת: איך צריכה להיות ההיערכות לקראת ערב פסח החל השנה בשבת, בדיקת ומכירת חמץ, הזהירות בהכנת הבישולים לחג, ביעור החמץ בשבת, ועוד, וכן מהם הדברים המותרים והאסורים לעשות בחול המועד.

דיני הסדר: על אילו דברים יש להקפיד ולהיזהר בליל הסדר. איך ניזהר על היין עם אורחים מחללי שבת, הזהירות בטבילת כלים לפסח, השיעורים בשתיית הכוס ובאכילת המצה והמרור,האם מותר לאכול עוף בתנור בליל הסדר, מנהגים וחידושים בדיני הסדר למנהגנו, ועוד

כשרות המוצרים לפסח: באילו תרופות לא ניתן להשתמש בפסח, מה בדבר מוצרי קוסמטיקה, ומה דינם של מזון לתינוקות משחות ומגבונים

ההיענות של חסידי חב"ד היתה גבוהה מאוד ולמרות ההכנות הרבות לחג גם עזרות הנשים היו מלאות שהרי גם הן רוצות ללמוד על הלכות הפסח.

על אף שהמסע עדיין בעיצומו באגו"ח מסכמים את המבצע בהצלחה ומקוים כי שנה הבאה יתמקדו ערבי שואלין ודורשין בהלכות קרבן הפסח וביאת המקדש.

תודת אגו"ח נתונה לרבנים שכבר שאלו ודרשו בקהילות אנ"ש עד לזמן כתבה זו הם: הרב יצחק יהודא ירוסלבסקי, הרב יקותיאל פרקש, הרב יוסף יצחק בלינוב, הרב דב טברדוביץ, הרב טוביה זילברשטרום, הרב יוסף שמחה גינזבורג, הרב יוסף יצחק בלינוב, הרב חיים פרוס, הרב מנחם וולפא, ומנהל מערך הכשרות ב'עדה החרדית' הרב דוד מאיר ברגמן.












 

תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)