חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:01 זריחה: 6:29 ט' בניסן התשפ"ג, 31/3/23
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

רציתי לשאול

מדורים נוספים
שיחת השבוע 1860 - כל המדורים ברצף
זה הזמן להביט פנימה
יש חדש
צדקה בלי גבול
ברכה וקללה
טוב לגוף
צדקה כשאין עניים
קושיה באמצע הלילה
רציתי לשאול
צמצום הסבל בשחיטה
'חתונה' שטרם נראתה כמותה

עם הרב יגאל ציפורי, מנהל בית חב"ד בקריית שמונה

איך נמנעים מאכילת כיבוד שאין ביטחון ברמת כשרותו, בלי להעליב את המארחים?

זו בעיה שכל יהודי שומר מצוות נתקל בה מעת לעת. קל יחסית להתמודד איתה כשנפגשים עם מי שאינם שומרי כשרות, שכן ברור להם שיהודי שומר מצוות אינו יכול לאכול מתבשיליהם, ובדרך כלל הם שואלים מעצמם איזה כיבוד אפשר לקנות וכדומה.

הבעיה הגדולה היא עם שומרי כשרות, שאצלם יכולה להיות קשת רחבה של רמת הקפדה על כשרות, ולא תמיד אפשר לברר את רמת הכשרות בבית זה או אחר. גם שאלות ובירורים בעניין זה יכולים ליצור תחושה בלתי-נעימה.

השנה הבעיה חמורה במיוחד בשל שנת השמיטה. יש הסומכים על 'היתר מכירה' ויש המקפידים לקנות ירקות ופירות אך ורק בחנויות שמיטה למהדרין וכדומה.

במצבים מסוג זה נדרש לנהוג בטַקְט ובעדינות. אפשר להתכבד במשקה שאין חשש בכשרותו, ולהתחמק מהצעות לטעום מדברי מזון אחרים. בימינו לא חסרים תירוצים –  מענייני דיאטה ועד נוהגי תזונה בריאה וכדומה.

לפעמים אפשר להסביר לאנשים, שכדי להימנע מלהיכנס בכל פעם לשאלה אם בבית זה או אחר מקפידים כראוי על הכשרות, קבעת לעצמך כלל – לא לאכול מחוץ לבית או מחוץ למקום ציבורי שיש בו פיקוח כשרותי ראוי.

אם עושים זאת ברגישות ובעדינות, אנשים מביעים בדרך כלל הבנה ואף מעריכים את הדבקות בעקרונות. ובכל מקרה, איננו יכולים לוותר על רמת הכשרות החשובה לנו כדי להיות 'נחמדים'. חייו של יהודי מבוססים על מחויבות עמוקה לבורא ולמצוותיו. הדברים האלה הם בנפשנו, ואיננו יכולים להתפשר עליהם.


 

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)