חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:01 זריחה: 6:29 ט' בניסן התשפ"ג, 31/3/23
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

רציתי לשאול

מדורים נוספים
שיחת השבוע 1852 - כל המדורים ברצף
איתנו יותר מבעבר
יש חדש
למה לא ליישר את ההר
חוקת התורה
שיחה עם עורך עיתון
ציפייה לגילוי הסודות
מכתב שחולל מהפך
רציתי לשאול
הדלקת נר נשמה
הערפל פיזר את הערפל

עם הרב שלום-בער הרצל, מנהל בית חב"ד האזורי רמת הגולן

למה הולכים לבקש ברכה מצדיק או להתפלל בקברי צדיקים ולא דיי בתפילה לקב"ה?

רק לאחרונה למדנו (בפרשת שלח) כי כלב בן-יפונה עלה לקברי האבות במערת המכפלה, להתפלל: "אבותיי, בקשו עליי רחמים שאנצל מעצת המרגלים".

העולם סוחף לכל מיני כיוונים, ולעיתים אנחנו מתרחקים או מאבדים קצת כיוון. קברי צדיקים, שכל חייהם היו מתוך התמקדות בעשיית רצון ה', הם מצפן תמידי. לכן זה המקום להתפלל 'להינצל מעצת המרגלים', להיות ממוקדים וחזקים מול הסחף ולקבל חיות חדשה ורעננה בעבודת ה'.

מדוע ציונו של הצדיק נותן את הכוח הזה יותר מתפילה בבית הכנסת? הר"ן (רבנו ניסים, שחי לפני יותר משבע-מאות שנה) כותב שמקום מנוחת הצדיקים הוא מקום קדוש מאוד, ודווקא שם ניתן לקבל את השפע והברכה של הצדיקים, בדיוק כפי שהיה ניתן לקבל את ברכתם ותפילתם בחייהם.

כך הוא כותב: "באמצעות הנביאים והחסידים יושפע השפע לכל בני דורם, וגם אחרי מותם מקומות קבריהם ראויים להימצא השפע שם, כי עצותיהם אשר כבר היו כלים לחול עליהם השפע האלוקי עדיין נשאר בהם המעלה והכבוד. ומפני זה אמרו חז"ל שראוי להשתטח על קברי צדיקים ולהתפלל שם, כי התפילה במקום ההוא רצויה ביותר". לכן כשיהודי רוצה שתפילתו תתקבל, ולקבל ברכה מהצדיק כפי שהיו מקבלים בחייו – זה המקום לעשות זאת.

בכתבי האריז"ל כתוב אף יותר, שעיקר מקום השראת הנפש של הצדיקים לאחר הסתלקותם הוא על קברם – "שעל קברו של הצדיק שורה השארת נפשו הקדושה". בספרי קבלה אחרים נכתב ש"עיקר השראת השכינה בדורותינו היא בקברי הצדיקים". לכן זה המקום לקבל את הברכה ולכייל מחדש את המצפן היהודי שלנו!


 

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)