(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר |
 |
|
 |
עיון > יהדות בימינו > חינוך יהודי |  | חינוך יהודי |
|  |  | כדי לרוות נחת מהילדים צריך להשקיע | אין לאדם דבר יקר יותר מילדיו, ואין כמעט גבול למה שהוא מוכן לעשות לכדי שיהיו בריאים ומאושרים. מדוע דוקא בחינוך הילדים, שהוא העתיד שלנו, מסתמכים רק על בית הספר?
|  |  | דברים טובים ב''חינוך של פעם''... | הילדים המתחנכים לפי העקרונות ה'ישנים' של "כבד את אביך ואת אמך" - לומדים שהורים צריכים לכבד. לא תראו אותם מרימים חלילה יד על הוריהם ומוריהם. הכבוד לזולת הוא ערך חשוב בעיניהם.
|  |  | דוגמה אישית של הורים | עם כל ההשפעה שיש לבית-הספר ולחברה, הרי בסופו של דבר נוטים ילדים לחקות את הוריהם. דפוסי-ההתנהגות שראו הילדים אצל ההורים נחקקים בנפשם. זה הדבר החזק ביותר שעובר מההורים אל הילדים.
|  |  | למה הנוער מסתובב במזרח ומתנסה בסמים | אין מדובר בסתם טיול אלא בחיפוש משמעות ותוכן בחיים. הרוב הגדול אינו מעלה על דעתו שבחיפושיו אחר האוצר במחוזות רחוקים הוא משאיר את האוצר הרציני ביותר - היהדות - מחוץ למסלול הטיול.
|  |  | מדוע נכשלת מערכת החינוך הממלכתית בהנחלת ערכי יהדות? | מנהלי בתי-הספר הסבירו, כי למערכת הממלכתית יש קושי אובייקטיבי ללמד נושאים יהודיים, כחגים, בר- מצווה וכד', שכן המורים אינם בקיאים בחומר. לכן חייבים לאפשר לבתי"ס להזמין רבנים לספק מידע זה לילדים.
|  |  | אי-אפשר ללמד יהדות בלי אמונה ונשמה | מה עדיף - ללמוד יהדות, אבל כמורשת תרבותית בלבד ולא כמקור סמכות, או שבתנאים כאלה מוטב שלא ללמוד כלל, בבחינת לא מדובשך ולא מעוקצך.
|  |  | יש מורים ליהדות, רק תנו להם ללמד | המאגר היחיד של מורים במקצועות היהדות מצוי ביהדות הדתית. אלה אנשים שחונכו משחר ילדותם לאהבת המורשת, מכירים אותה היטב, חיים על-פיה והם מלאי רצון להנחילה לאחרים.
|  |  |
|
|
|
 |