למה אוכלים מאכלי חלב בשבועות? |
|
 |
 |
 |
בחג-השבועות נוהגים לאכול גבינות ומאכלי חלב. אחת הסיבות לכך היא, שכאשר ניתנה לבני-ישראל התורה, ובה נצטוו על דיני הכשרות, התברר שאין להם בשר כשר, מכיוון שהכנת בשר כשר דורשת סכיני שחיטה מיוחדים וכן יש צורך להשרות את הבשר במים ולמלחו במלח, וכל זה דורש זמן. לכן אכלו ביום זה מאכלי חלב. |
|
|
 |
 |
תגובות |  | 3. |  | למגיב מספר 1 |
| | גמליאל | - | 17/06/12 13:31 | ב"ה. ישנה מחלוקת תנאים בגמרא האם היה מותר לאכול לפני הכניסה לארץ בשר נחירה ונבלה. הרמב"ם אכן פוסק כדעת רבי עקיבא שהיה מותר, אבל יש דעה שממתן תורה נצטוו על שחיטת חולין גם במדבר. הטעם המוזכר כאן מובא בספר גאולת ישראל (שנדפס לפני כ-130 שנה), הוא רק לפי הדעה שנצטוו על השחיטה ממתן תורה, וכידוע יש הרבה טעמים לעניין אכילת חלבי בחג השבועות.
|  | הדפס תגובה |
|
| 2. |  | 40 שנה במדבר היו לפני מתן התורה אז לא היו קיימים חוקי הכשרות אולם כאשר |
| | יוסף | - | 26/05/12 15:37 | בשבועות קיבלו ישראל את התורה עליהם, הם כבר היו חייבים לנהוג ע"פ חוקי הכשרות המפורטים בתורה, אבל לא היו להם את הכלים והזמן לכך לכן אכלו מוצרי חלב |  | הדפס תגובה |
|
| 1. |  | מאכלי חלב בשבועות |
| | אליהו חזן | - | 19/05/10 23:44 | קראתי את הנימוק של שחיטה כשרה, אבל קשה לי הרי כל 40 שנה במדבר הותר לה לאכול בשר בהמה בנחירה, ולא היו צריכים שחיטה בכלל? |  | הדפס תגובה |
|
|
|
 |