לרגל חג הפסח הקרב ובא, מפעילים צעירי-חב"ד, באמצעות אתר האינטרנט, אפשרות מיוחדת של 'מכירת חמץ' על מנת לאפשר, בדרך זו, להימנע מן הצורך לבער את כל החמ ץכדי לא לעבור חלילה על האיסורים הכלוללים במצוות חג הפסח - "בל ייראה ובל ימצא".
מהי מכירת חמץ?
כדי שלא נצטרך להשמיד חמץ בעל ערך נתנה התורה אפשרות לערוך 'מכירת חמץ'. את החמץ הזה אנו מוכרים לגוי, שכן מותר לנו להשהות בבית חמץ השייך לגוי, אם אין חשש שנשתמש בו. אך חשוב לדעת כי חמץ שלא נמכר לגוי ועבר עליו הפסח – אסור בהנאה גם לאחר הפסח.
את מוצרי החמץ האלה, וכמו-כן את כלי החמץ, יש לרכז במקום סגור ונעול שעליו יצוין בשלט קטן: 'חמץ'. אין לגעת בחמץ ובוודאי אין להשתמש בו עד אחרי הפסח.
איך מוכרים חמץ? פונים אל אחד הרבנים באזור, או אל בית-חב"ד הסמוך, עושים מעשה קניין ומייפים את כוחו של הרב למכור את החמץ לגוי (למשך ימי הפסח). את המכירה הזו יש לערוך עד ליל בדיקת חמץ (אפשר להשיג טופס מכירת חמץ אצל הרב המקומי, בבית-חב"ד ובמועצה הדתית). ואפשר לעשות מכירת חמץ גם כאן, באינטרנט, באתר צעירי חב"ד.
לכניסה לשטר הרשאה למכירת חמץ: לחצו כאן
'מכירת חמץ' לגוי, איננה הערמה אלא מכירה גמורה, המועילה לפי ההלכה, לכן מותר למכור גם חמץ ודאי. מכיוון שיש הלכות רבות בדיני המכירה, נהוג שכל אדם עושה את הרב שליח, והרב מבצע את המכירה לגוי (וכן את הקנייה ממנו במוצאי החג) בכל הדרכים הראויות.
מכירת החמץ באמצעות אתר האינטרנט של צעירי חב"ד נעשית על-ידי הרב יצחק-יהודה ירוסלבסקי, מזכיר וחבר בי"ד רבני חב"ד בישראל.
את החמץ שמוכרים יש לאחסן במקום/מקומות סגור/ים ולסמן "מכור", כדי שלא יגשו אליהם בטעות בפסח, (כולל במקום העבודה, מחסן וכדומה)
ממנים את הרב ב'שטר הרשאה', שמפרטים בו את מקום הימצאו של החמץ, ועדיף לעשות גם 'קניין סודר' עם הרב או נציגו. באין-ברירה, ניתן למנות את הרב גם בטלפון. מצווה רבה לזכות בזה כל יהודי, ללא כל תנאי או תמורה, ולפי פסיקת הרבי מליובאוויטש - יש לשתף אפילו את מי שעלולים להשתמש בחמץ בפסח.
לפני מילוי הטופס, יש לקרוא היטב את ההנחיות בדבר עשיית 'קניין', כדי שמכירת החמץ תחול. את החמץ שמשאירים לפסח יש לסגור היטב ולסמן את המקומות בשלט: "חמץ", כדי שלא יגשו אליהם בטעות בפסח, (כולל במקום העבודה, מחסן וכדומה(.
מצווה לעורר שכנים ומכרים (אפילו מי שאינם מקפידים לשמור על כל דיני חמץ) להשתתף במכירת חמץ, כדי להימנע מאיסור "בל ייראה ובל ימצא" וכדי שהחמץ יהיה מותר באכילה אחרי הפסח.
מכירת החמץ איננה כרוכה או מותנית בתשלום כלשהו, אלא במילוי התנאים האמורים ובהסכמה בלב שלם לביצוע המכירה. המכירה היא פעולה משפטית תקפה על-פי ההלכה, ולא "הערמה".
מכירת החמץ באמצעות אתר זה תתאפשר עד יום שישי י"ד בניסן (3.4.15) בשעה 10:00 בבוקר. רצוי להקדים ולא להמתין לרגע האחרון.
באתר האינטרנט של צעירי חב"ד פעיל מדור מיוחד לחג הפסח בו ניתן למצוא מידע רב על החג, שאלות ותשובות לפסח, מדרש ואגדה לחג וכן סיפורים לחג. |